Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Neštěstí na dálnici. Motocyklistovi se smyk na mokru stal osudným, zemřel včera večer v nemocnici

Tragické rozuzlení měla včerejší havárie na 89,5. kilometru D1. Osmačtyřicetiletý řidič motocyklu totiž nepřežil smyk, následný pád a náraz. Byl sice letecky transportován do pražské nemocnice, ale svým vážným zraněním ve večerních hodinách podlehl.

Dopravní nehoda se stala v pondělí 29. července patnáct minut před čtrnáctou hodinou na 89,5. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Brno.

Osmačtyřicetiletý cizinec při jízdě nepřizpůsobil rychlost a při přejíždění z levého jízdního pruhu do pravého jízdního pruhu dostal na mokrém povrchu smyk. „Následně se motocykl převrátil s řidičem na levý bok a pokračoval setrvačností po tělese dálnice přes zpevněnou krajnici, kde narazil s motocyklem do travnaté meze a následně do dopravního značení,“ uvedla Dana Čírtková, policejní mluvčí. 

Motocyklistu ve vážném stavu transportovali do nemocnice v Praze, kde ve večerních hodinách následkům zranění podlehl. Dechová zkouška na případnou přítomnost alkoholu v dechu nemohla být provedena, proto byl zajištěn odběr krve ve zdravotnickém zařízení.  Další okolnosti dopravní nehody šetří policisté z dálničního oddělení Velký Beranov.

Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 190 tisíc korun. V době přistávání vrtulníku a zásahu u dopravní nehody byl provoz na dálnici D1 na nezbytně nutnou dobu v obou směrech zastaven. Provoz se podařilo obnovit deset minut před patnáctou hodinou.

Foto Drbna | Zdroj Policie ČR

Štítky nemocnice, dálnice, motocykl, Dálnice D1, Brno, Praha

Neštěstí na dálnici. Motocyklistovi se smyk na mokru stal osudným, zemřel včera večer v nemocnici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.