Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Opilý muž šel z hospody a dvakrát vystřelil z brokovnice. Hrozí mu dva roky ve vězení

Během uplynulého víkendu policisté zasahovali v obci na Moravskobudějovicku, kde opilý muž střílel brokovnicí. V současné době má již sděleno podezření ze spáchání trestného činu.

„V sobotu 20. července přijali policisté po půlnoci oznámení, že se v obci pohyboval muž, který opakovaně vystřelil z brokovnice a poté vešel do domu, kde žije. Policisté zjistili, že se jedná o muže, který vlastní legálně držené dlouhé střelné zbraně. Na místo ihned vyjela policejní hlídka obvodního oddělení Moravské Budějovice, přivoláni byli také policisté speciální jednotky Dukovany a rovněž policejní prvosledová hlídka. Muž na výzvy policistů z domu vyšel neozbrojen a policisté ho zajistili,“ popsala sobotní incident Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Policisté muži provedli test na přítomnost alkoholu, ten měla pozitivní výsledek - 2,65 promile alkoholu. Muž vydal všechny střelné zbraně a střelivo, policisté je zajistili a předali na příslušné oddělení policie. Opilého muže odvezli na záchytku, kde vystřízlivěl.

Naštěstí bez zranění 

„Policisté provedli šetření, místa činu ohledali a zadokumentovali. Prověřováním zjistili, že značně opilý muž šel kolem půlnoci ve směru od restauračního zařízení a na dvou různých místech v obci opakovaně vystřelil do vzduchu z brokovnice. Poté vstoupil do domu, kde bydlí, a následně ho zajistili přivolaní policisté. Ke zranění osob nedošlo. Policisté zajistili zbraně a střelivo, které vlastnil legálně,“ dodala ještě Kroutilová.

Na základě shromážděných důkazů sdělil policejní inspektor čtyřiačtyřicetiletému muži podezření ze spáchání přečinu výtržnictví.  Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.

Za přečin výtržnictví lze uložit trest odnětí svobody až na dva roky.

Foto pixabay.com

Štítky brokovnice, zbraň, střelba, alkohol, promile, policie, dům, Moravské Budějovice, Dukovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý muž šel z hospody a dvakrát vystřelil z brokovnice. Hrozí mu dva roky ve vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.