Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dvě dívky na Březinkách napadly nemocnou ženu. Dejte nám peníze, nebo vám ublížíme, vyhrožovaly

Jihlavští policisté velmi rychle objasnili loupežné přepadení, ke kterému došlo minulý týden v Jihlavě. Cílem dvou mladých pachatelek se stala nemocná žena, kterou připravily o peníze. Obě zlodějky skončily za mřížemi.

K napadení ženy došlo ve čtvrtek 18. července v areálu zábavního a obchodního centra na jihlavských Březinkách. Dvojice dívek si vyhlédla ženu, která zde nakupovala.

„Před areálem po ní pod pohrůžkou použití násilí požadovaly vydání peněz. Využily navíc situace, že se jednalo o ženu, která vzhledem ke svému onemocnění není schopna takové obrany. Přepadená žena jim vydat finanční hotovost nechtěla, ale měla značný strach z fyzického útoku. Dívky jí peníze z kabelky vzaly a vynucovaly si vydání ještě další finanční hotovosti. Pod pohrůžkami násilím ji donutili jít do jejího bydliště, kde ale ženě naštěstí pomohli její blízcí. Dívky z místa utekly, následně bylo loupežné přepadení oznámeno policii a policisté obě podezřelé dopadli,“ líčí průběh přepadení Jana Kroutilová, mluvčí policistů.

Na základě shromážděných důkazů kriminalisté zahájili trestní stíhání obou zadržených dívek. „Osmnáctiletá dívka byla obviněna ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže,“ řekl Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, její mladistvá spolupachatelka byla obviněna ze spáchání provinění loupeže.

V trestné činnosti jsou již ostřílené 

Starší z obviněných dívek již byla v minulosti soudně trestána za majetkovou trestnou činnost, obě jsou v současné době dále vyšetřovány v souvislosti se spáchanou jinou násilnou a majetkovou trestnou činností.

Po dopadení podezřelých dívek policisté zajistili i větší část peněz, kterých se při loupeži zmocnily.

„Na obě obviněné dívky byl státnímu zástupci podán podnět k podání návrhu na vzetí do vazby,“ dodal Jakub Pivoňka, komisař obecné kriminality. Na základě rozhodnutí soudu byly obě dívky vzaty do vazby a poté je policisté eskortovali do věznice.

Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Starší z obviněných dívek může být potrestána až desetiletým trestem odnětí svobody,“ zakončil komisař Pivoňka. Mladistvé dívce hrozí trest poloviční.

Foto Jan Luxík

Štítky napadení, loupež, výhrůžka, peníze, policie, Březinka, Jihlava, kriminalita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě dívky na Březinkách napadly nemocnou ženu. Dejte nám peníze, nebo vám ublížíme, vyhrožovaly | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.