Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V Hodicích se střetl vlak s autem. Jeho řidič se vážně zranil a skončil v nemocnici v Brně

Na železničním přejezdu v obci Hodice na Jihlavsku se dnes odpoledne střetl nákladní vlak s nákladním autem. Jeho řidiče s vážným poraněním převezl vrtulník do nemocnice v Brně, provoz na trati je přerušen, řekla mluvčí policie Dana Čírtková. Z proražené nádrže lokomotivy vytekly stovky litrů nafty. Na místě zasahují hasiči, aby zamezili znečištění Třešťského potoka.

Hasiči z proražené nádrže přečerpali asi 1800 litrů nafty, řekl velitel zásahu hasičů Správy železniční dopravní cesty Kamil Havlíček. Místo, kam nafta vytekla, zasypali sorbentem. „Odtěžení zeminy na náspu jsme kvůli možnému poškození železnice hned zamítli,“ doplnil velitel zásahu hasičů Třešť Zdeněk Bartoš. Kvůli ochraně vody v potoku použili hasiči sorpční hady, které bude v následujících dnech nutné pravidelně kontrolovat.  „Nevíme, kdy přijdou nějaké přívalové deště a nafta se z náspu nevyplaví,“ zdůraznil Bartoš.

Nehoda se stala na trati mezi Kostelcem na Jihlavsku a Slavonicemi.  Vlakvedoucí se nezranil. V kamionu cestoval jen řidič, který zůstal po nehodě v kabině zaklíněný. Ven ho dostávali hasiči. Dechovou zkoušku u něj nemohli policisté vzhledem k poranění udělat. Podle mluvčí Správy železniční dopravní cesty Radky Pistoriusové se nehoda stala ve 12:40.

Dva spoje byly zrušeny, místo dalších osobních vlaků zajistily České dráhy náhradní autobusovou dopravu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nehoda, vlak, střet, Hodice, zranění, Brno, motorová nafta, okres Jihlava, Třešťský potok, Správa železniční dopravní cesty, Zdeněk Bartoš, České dráhy, Třešť, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hodicích se střetl vlak s autem. Jeho řidič se vážně zranil a skončil v nemocnici v Brně | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.