Počasí dnes6 °C, zítra8 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zpronevěra u krajských silničářů se vrací k jihlavskému soudu. Šlo o více než dva miliony

Před Okresní soud v Jihlavě se vrací případ zpronevěry, které se podle obžaloby dopustil bývalý náměstek ředitele krajských silničářů Aleš Fučík a podnikatel Miroslav Chytil. Oba dostali podmíněné tresty, verdikt ale následně zrušil odvolací soud v Brně. Skutkový stav i trest se budou nyní řešit znovu, řekl žalobce Kamil Špelda. Hlavní líčení je nařízené na 7. června.

„Podle mě je důkazní situace pořád stejná, nic jiného se za tu dobu neobjevilo,“ řekl Špelda. Před jihlavským soudem stanula dvojice poprvé na konci roku 2013. V červenci 2016 je soud uznal vinnými z toho, že zpronevěřili přes dva miliony korun.

Podle kriminalistů, kteří se v roce 2012 případem zabývali, objednával Fučík pro svého zaměstnavatele u Chytila odborné práce. Ten je v několikanásobně vyšší ceně, než bylo v tu dobu obvyklé, dodával prostřednictvím subdodavatelů. O zisk se pak rovným dílem dělili.

Na nesrovnalosti v hospodaření krajské správy a údržby silnic nejprve ukázala vnitřní kontrola. Následovala kontrola kraje. Její zjištění vyústila v podání trestního oznámení.

Autoři

Štítky zpronevěra, silničáři, soud, Okresní soud v Jihlavě, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zpronevěra u krajských silničářů se vrací k jihlavskému soudu. Šlo o více než dva miliony | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.