Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Vichřice si vyžádala dvě oběti, jednu na Vysočině. Hasiči zde vyjeli k více než stovce případů

Počet výjezdů vysočinských hasičů v souvislosti s počasím překročil od šesté hodiny ranní stovku. Hasiči stále odklízejí popadané stromy a větve z komunikací. Silný vítr poničil i několik střech domů. Řádění živlu má svědomí už dva lidské životy.

Na Vysočině začal silný vítr vyvracet stromy po 6. hodině. Během čtyř hodin hasiči vyjížděli k více něž stovce událostí.

Hasiči nejčastěji odstraňují stromy a větve ze silnic. „Noc byla ještě klidná, do 6:00 jsme měli jen tři výjezdy k popadaným stromům. Pak se to začalo komplikovat,“ uvedla mluvčí hasičů Petra Musilová.

Silný vítr, který od rána řádí v Česku, už má dvě oběti. U obce Stařeč na Třebíčsku dnes zemřela žena, na niž spadl strom. Zraněním podlehla na místě.

Hlášení o neštěstí dostali hasiči na tísňovou linku kolem 9:30. V Jičíně zabil rovněž padající strom staršího muže, který šel v ulici U Stadionu po chodníku a nevšiml si zřejmě, že se strom vyvrací.

V Havlíčkově Brodě spadl strom na budovu psychiatrické nemocnice. Zraněn nebyl nikdo, uvedla mluvčí krajských hasičů Petra Musilová. Výpadky proudu evidují energetici hlavně na Havlíčkobrodsku. Na železnici jsou problémy v úseku Kutná Hora - Vlkaneč.

Provizorně opravovat střechy domů nebo odstraňovat uvolněné plechy museli hasiči například v ulici Višňová v Bystřici nad Pernštejnem, Světnově, Kostelci nebo v České Bělé. Přijali jsme i několik hlášení o pádu stromů na dráty elektrického vedení, několik domácnosti v Kraji Vysočina se tak ocitlo bez elektřiny. V 09:13 hod padly stromy na osobní automobil v Čížkově na Pelhřimovsku.

Meteorologové dnes varují před extrémně silným větrem v celém Česku. Na Vysočině může vítr v nárazech dosahovat rychlosti i přes 90 kilometrů v hodině, večer bude slábnout. Na většině území budou dešťové přeháňky, které mohou v polohách nad 700 metrů přecházet ve sněžení.

Foto Martin Ježek | Zdroj ČTK, HZS

Štítky Kraj Vysočina, strom, vichřice, Česko, okres Třebíč, Stařeč, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vichřice si vyžádala dvě oběti, jednu na Vysočině. Hasiči zde vyjeli k více než stovce případů | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.