Počasí dnes4 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policisté pátrají po mladém muži z Jihlavy. Je psychicky nemocný a může mít u sebe zbraň

Jihlavští kriminalisté pátrají po Janu V. z Jihlavy, který trpí duševní poruchou. Na základě šetření bylo zjištěno, že by mohl být ozbrojen střelnou zbraní.

Dvacetiletý muž byl naposledy viděn v neděli 8. října svým blízkým příbuzným v místě bydliště na ulici Na Dolech, odkud kolem poledne odešel. Byl ve špatném psychickém stavu a vzniklo podezření, že by si mohl chtít ublížit. Blízcí příbuzní se proto s žádostí o pomoc obrátili na policii a policisté po pohřešovaném začali okamžitě pátrat.  

„Pohřešovaný muž je vysoký přibližně 180 centimetrů, silnější postavy. Má tmavě hnědé vlasy ostříhané nakrátko a hnědé oči. Na sobě měl naposledy oblečenou šedou mikinu s kapucí, černé šusťákové kalhoty a šedočerné tenisky. Pohřešovaný muž se pohybuje kolébavou chůzí a při kontaktu s cizími lidmi se spíše vyhýbá očnímu kontaktu a bradu sklání k hrudníku,“ popisuje Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Policisté prověřili lokalitu místa jeho bydliště, zdravotnická zařízení, další příbuzné i známé muže a pátrali po něm i na dalších místech, u kterých vznikl předpoklad, že by se tam mohl nacházet. Do současné doby se pohřešovaného muže nalézt nepodařilo. „Na základě šetření získali policisté poznatek, že by se mohl nacházet v lokalitě místní části Hruškové Dvory, kde v současné době probíhá pátrací akce, do které je nasazen větší počet policistů, včetně policejních psovodů,“ říká Kroutilová.

Všichni, kteří mají informace o tom, kde by se pohřešovaný mladý muž mohl nacházet, ať se přihlásí na lince 158. „Zároveň bychom chtěli občany upozornit, aby se vzhledem k tomu, že by mohl být pohřešovaný muž ozbrojen střelnou zbraní, nepokoušeli muže sami zadržet,“ varuje Kroutilová.

Foto Policie ČR (redakčně upraveno)

Štítky pátrání, policisté, nemoc, zbraň, Jihlava, Jan V.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté pátrají po mladém muži z Jihlavy. Je psychicky nemocný a může mít u sebe zbraň | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.