Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Bizár na dálnici D1: Stopař se třemi promile, motocyklista na babetě převážel sušák na prádlo

Hned dva závažné případy, týkající se provozu na dálnici D1, museli řešit policisté během minulého týdne. V jednom případě se na dálnici pohyboval podnapilý chodec, který stopoval vozidla. Ve druhém případě se oznámení týkala jízdy muže na babetě.

Ve středu odpoledne na 104. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Prahu stopoval muž. Ten vykazoval známky opilosti, protože se nebezpečně motal na okraji dálnice. Jeho pohyb po dálnici tak bezprostředně ohrožoval nejen jeho samotného, ale také další účastníky silničního provozu.

Muž se k přivolaným policistům choval velice agresivně a odmítal s nimi komunikovat. Dále nereagoval na výzvy policistů k prokázání totožnosti a provedení dechové zkoušky. Za použití hmatů a chvatů muže zajistili a protože jevil známky požití alkoholu, policisté ho eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy, kde se nakonec podrobil dechové zkoušce.

Její výsledek byl pozitivní a naměřená hladina dosáhla hodnoty 3,1 promile alkoholu v dechu. Případem se zabývají policisté z dálničního oddělení Velký Beranov. Pětatřicetiletý muž z Jihlavska je podezřelý z několika přestupků.

Na dálnici se pohyboval i muž na babetě

Další případ, kdy provoz na dálnici ohrožoval řidič na babetě, jsme řešili v pátek dopoledne. Mezi 158. a 160. kilometrem dálnice D1 ve směru jízdy na Brno jel pomalou jízdou v odstavném jízdním pruhu, na sobě měl oblečenou reflexní vestu, na hlavě přilbu a za sebou na zádech měl vézt batohy a sušák na prádlo. 

Na tuto situaci telefonicky upozornili dva oznamovatelé. Hned po prvním oznámení na místo operační důstojník vyslal nejbližší policejní hlídky, muže na babetě se však na dálnici vypátrat nepodařilo. Motocyklista zřejmě z dálnice  sjel na sjezdu u Velké Bíteše a v jízdě pokračoval po silnicích mimo dálnici. Pokud by ho policisté na dálnici zastavili, musel by se zodpovídat z přestupku v dopravě. 

Foto Dominik Svoboda | Zdroj Policie ČR

Štítky dálnice, Dálnice D1, Praha, Jihlava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bizár na dálnici D1: Stopař se třemi promile, motocyklista na babetě převážel sušák na prádlo | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.