Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Na silnicích Vysočiny letos zemřelo už 11 lidí. U 53 nehod figurovaly drogy nebo alkohol

Na silnicích Vysočiny zemřelo v prvních letošních pěti měsících 11 lidí, zatímco loni si ve stejné době dopravní nehody vyžádaly devět obětí. Dopravních nehod vyšetřovali policisté ale o něco méně než před rokem, nižší byly také počty těžce zraněných cestujících, sdělila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté vyšetřovali v kraji od ledna do konce května 1540 dopravních nehod, jejich počet v meziročním porovnání klesl o dvě procenta. Na místě zemřelo osm lidí a další tři podlehli zraněním po několika dnech v nemocnici, uvedla mluvčí.

Vážně zraněno bylo při letošních nehodách na Vysočině 25 lidí, zatímco loni ve stejné době 44. Lehce zraněných bylo na silnicích Vysočiny v tomto roce zatím 408.

U 53 letošních dopravních nehod policisté zjistili, že řidič pil před jízdou alkohol nebo byl pod vlivem drog. Někteří řidiči byli silně podnapilí, zjištěné hodnoty alkoholu u nich převyšovaly i tři promile. Na tyto problémy se policisté více zaměří při kontrolách a bezpečnostních akcích, které budou na Vysočině ve větší míře na konci června a počátkem července.

Tento měsíc budou podle policejní mluvčí častější také kontroly motocyklistů a cyklistů.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehody, úmrtí, silnice, statistika, drogy, alkohol, Kraj Vysočina, dopravní nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnicích Vysočiny letos zemřelo už 11 lidí. U 53 nehod figurovaly drogy nebo alkohol | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.