Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

V Antonínově Dole se při nehodě zranil sedmiletý cyklista. Neměl helmu a skončil v nemocnici

Ke střetu osobního auta Mercedes Benz se sedmiletým cyklistou došlo v sobotu 27. května v Antonínově Dole. Cyklista na hlavě neměl helmu, skončil se zraněním v nemocnici.

K nehodě došlo po 14. hodině. Šestapadesátiletý řidič osobního auta se v Antonínově Dole střetl se sedmiletým cyklistou, který vyjel z pravé strany ze směru od bytových domů ve směru od Zvonějova. „Cyklista neměl na hlavě nasazenou a řádně připevněnou ochrannou přilbu. Při střetu se cyklista lehce zranil a zdravotnická záchranná služba ho převezla do jihlavské nemocnice, kde zůstal hospitalizován,“ upřesňuje Dana Čírtková, policejní mluvčí.

U řidiče provedli policisté dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního šetření. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 16 tisíc korun.

V těchto dnech na kole vyjíždí čím dál více cyklistů, kteří často zapomínají na svoji bezpečnost. „Cyklisté vyjíždějí na kole bez řádného vybavení, zejména bez osvětlení jízdního kola, které je nezbytné ve večerních a nočních hodinách. Cyklisté jsou pak rizikem nejen sami pro sebe, ale především pro ostatní řidiče, kteří cyklistu na silnici spatří na poslední chvíli, kdy už bývá často velice obtížně dokázat na vzniklou situaci adekvátně zareagovat,“ říká Čírtková.

Zároveň nabádá k užívání ochranných přileb pro cyklisty mladší osmnácti let, ti jsou povinni helmu užívat podle zákona. Ještě dodává, že riziko dopravní nehody lze také snížit správným vybavením a dobrým technickým stavem jízdního kola.

Při dopravních kontrolách nebo při šetření dopravních nehod se policisté také setkávají s cyklisty, kteří jsou pod vlivem alkoholu. Ti si zřejmě neuvědomují, že cyklista je řidič nemotorového vozidla, které nesmí řídit pod vlivem alkoholu. Cyklistovi může být za tento přestupek uložena ve správním řízení pokuta až do výše 50 tisíc korun.

Foto pixabay.com

Štítky cyklista, nehoda, zranění, helma, Antonínův Důl, havárie, Mercedes-Benz, nemocnice, Lékárenský komplex Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Antonínově Dole se při nehodě zranil sedmiletý cyklista. Neměl helmu a skončil v nemocnici | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.