Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Policie bude dohlížet na bezpečnost Světového poháru horských kol. Zapojí se i kynologové

Policisté budou při Světovém poháru horských kol v Novém Městě na Moravě dohlížet hlavně na dopravu a veřejný pořádek. Do bezpečnostního opatření budou po celou dobu trvání akce od 18. do 21. května ve Vysočina Aréně nasazeni také policejní kynologové. Policisté využijí i speciální monitorovací vozidlo, oznámila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policejní hlídky budou dohlížet na plynulost silničního provozu a v případě potřeby budou dopravu v místě regulovat. Dopravní policisté budou po celou dobu konání akce přítomni na všech důležitých příjezdových komunikacích.

Dopravní opatření se budou týkat hlavně Nového Města na Moravě a okolí Vysočina Arény. „Zásadní omezení nastane na ulici Vlachovická, a to od křižovatky s ulicí Žďárská až do obce Vlachovice. Tato silnice bude po celou dobu trvání závodů zcela uzavřena pro veškerý provoz. Obyvatelům obce Vlachovice ale bude průjezd umožněn,“ uvedla mluvčí. Omezení na této silnici se podle ní nijak nedotkne autobusů veřejné linkové dopravy. Provoz pouze jedním směrem bude veden na silnici vedoucí z Nového Města na Moravě směrem do obce Jiříkovice.

Řidiči by si podle policie měli naplánovat příjezd na závody s dostatečným předstihem a respektovat aktuální dopravní značení. „Při řešení protiprávních jednání budeme uplatňovat nulovou toleranci,“ upozornil vedoucí dopravního inspektorátu ve Žďáru nad Sázavou Zdeněk Kubík.

Policejní hlídky budou také v okolí ubytovacích kapacit a dohlédnou, aby nebyl narušen veřejný pořádek a aby zamezily případným incidentům, které by se dotýkaly zdraví a majetku sportovců, fanoušků a místních obyvatel. Při vstupu návštěvníků na stadion budou policisté provádět kontroly. „Lidé by proto neměli do areálu nosit žádné předměty, které návštěvní řád výslovně řád zakazuje. Jedná se například o nebezpečné předměty, jako je pyrotechnika, nože a další předměty,“ uvedl velitel bezpečnostního opatření Bohumil Šlapák.

Autoři | Foto www.skcpraha.cz

Štítky Světový pohár horských kol, doprava, silnice, Nové Město na Moravě, Vysočina Aréna, Vlachovice, Kraj Vysočina, Zdeněk Kubík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie bude dohlížet na bezpečnost Světového poháru horských kol. Zapojí se i kynologové | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.