Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Osmatřicetiletý zfetovaný recidivista jel v Třešti bez řidičského průkazu a napadl policistu

Na pěkný malér si zadělal osmatřicetiletý muž, opakovaně soudně trestaný recidivista, kterého v neděli 7. května v Třešti v Selské ulici při běžné silniční kontrole zastavila policejní hlídka.

Řidič Citroënu Xsara byl v Třešti policisty zastaven před 15. hodinou, jel ve směru od ulice Dr. Richtera. „Při kontrole policisté zjistili, že řidičem je osmatřicetiletý muž z Jihlavska, který řídit vozidla nesmí. Policisté mu sdělili, že bude omezen na osobní svobodě. Když ho chtěli zajistit, muž náhle jednoho z nich fyzicky napadl. Na policistu zaútočil prudkým úderem pěstí, napadený policista stihl částečně uhnout a zasažen tak byl do oblasti paže. Podezřelý muž začal hned poté z místa utíkat, policisté ho však velmi rychle dostihli a zadrželi,“ říká Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Test na zjištění ovlivnění návykovou látkou byl u osmatřicetiletého muže pozitivní na amfetamin, zřejmě se jednalo o pervitin, odběru krve se ale podrobit odmítl. Napadený policista utrpěl při útoku zranění, přivolanou zdravotnickou záchrannou službou byl ošetřen na místě.

Osmatřicetiletý muž, opakovaně soudně trestaný recidivista, skončil v policejní cele a kriminalisté zahájili jeho trestní stíhání. Na podaný návrh byl obviněný muž vzat do vazby.

„V minulosti byl již opakovaně soudně trestán za různorodou trestnou činnost a má za sebou i nepodmíněné tresty odnětí svobody. Z věznice byl propuštěn vloni v září. Naposledy byl muž odsouzen letos v únoru za spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Trest zákazu činnosti spočívajícího v zákazu řízení všech motorových vozidel má uložený na dobu pěti let,“ pokračuje Kroutilová.

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání zadrženého muže. „Osmatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě a dále dvojnásobného přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, v prvním případě spáchaného tím, že mařil výkon rozhodnutí soudu, a ve druhém zmařil výkon rozhodnutí orgánu veřejné moci v souvislosti s tím, že se snažil utéct policistům při omezení jeho osobní svobody,“ řekl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality.  

Muž byl na základě rozhodnutí soudu vzat do vazby a policisté ho poté eskortovali do věznice.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za spáchanou trestnou činnost hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na pět let.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Třešť, kriminalita, okres Jihlava, Citroën Xsara

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Osmatřicetiletý zfetovaný recidivista jel v Třešti  bez řidičského průkazu a napadl policistu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.