Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Neznámý vandal poškodil třináct hrobů. Rozbil skleněné skříňky, rozházel květiny a odlomil kříž

Celkem třináct hrobů poškodil dosud neznámý vandal na hřbitově v Sokolí na Třebíčsku. K činu došlo v neděli 7. května přibližně mezi polednem a 14:30. Případ nyní šetří policisté.

Vandal na hřbitově poškodil celkem třináct hrobů, u kterých rozbíjel prosklené skříňky na pietní předměty, nádoby na svíčky, pomníkové lampy a svítilny, dále rozházel květiny a z jednoho hrobu odlomil z pomníku kříž. Ihned po přijetí oznámení o poškození hrobů vyjeli na místo policisté. „Místo činu ohledali, zadokumentovali, zajistili stopy a v lokalitě provedli důkladné šetření. Škoda, která poškozením hrobů vznikla, byla předběžně vyčíslena na více než třináct tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, a to poškození cizí věci a výtržnictví,“ říká k případu Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Hroby mohl poškodit jeden pachatel, nelze ale vyloučit ani to, že se na poškození hrobů podílelo více lidí.

Policisté se s žádostí o spolupráci obracejí také na širokou veřejnost. „Žádáme občany, kteří se stali svědky poškozování hrobů nebo by mohli poskytnout informaci vedoucí k objasnění případu, aby se přihlásili na tísňovou linku 158. Při pátrání po pachateli by pomohli rovněž informace od občanů, kteří si mohli v době, kdy ke spáchání činu došlo, v prostoru hřbitova nebo v jeho okolí všimnout podezřelé osoby nebo osob, které mohly upoutat pozornost například tím, že se jednalo o mládež, podnapilé osoby nebo svým podezřelých chováním,“ vyzývá Kroutilová.

Foto pixabay.com

Štítky hřbitov, okres Třebíč, Sokolí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámý vandal poškodil třináct hrobů. Rozbil skleněné skříňky, rozházel květiny a odlomil kříž | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.