Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Na silnicích Vysočiny zemřelo letos do konce března pět lidí. Meziročně klesl počet zraněných

Za první tři měsíce letošního roku zemřelo na silnicích v Kraji Vysočina pět lidí. Je to o dva méně než ve stejném období roku 2016. Meziročně poklesl počet nehod a počet zraněných. Nižší je v porovnání s loňskem nehodami způsobená škoda i počet nehod, v nichž figuroval alkohol, řekla dnes krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Mezi nejčastější příčiny dopravních nehod v Kraji Vysočina patří letos nesprávný způsob jízdy, kvůli němuž se stalo 348 nehod. Nepřiměřená rychlost jízdy má na svědomí 189 nehod, nedání přednosti v jízdě způsobilo 46 nehod a nesprávné předjíždění 16 nehod. „Celkem 201 dopravních nehod řadíme do kategorie ‚nezaviněné řidičem‘, jednalo se o střety vozidel s lesní zvěří,“ uvedla mluvčí.

Za první tři měsíce letošního roku vyšetřovali policisté 12 dopravních nehod, při kterých byl účastníkem motocyklista. Sedmi dopravních nehod se zúčastnil cyklista a 28 dopravních nehod chodec.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky havárie, Kraj Vysočina, dopravní nehoda, silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnicích Vysočiny zemřelo letos do konce března pět lidí. Meziročně klesl počet zraněných | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.