Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Policisté zachránili život mladému muži. Léky zapíjel alkoholem, poté se chtěl pořezat

Čtyřiatřicetiletý muž, který se v pondělí 3. dubna ocitl v těžké životní situaci, se rozhodl, že spáchá sebevraždu. Zkombinoval větší množství léků s alkoholem. Život mu zachránili dva policisté z oddělení v Moravských Budějovicích. Jejich zásah byl velmi profesionální a citlivý.

Vše začalo kolem 20. hodiny oznámením na linku 158, kam zavolal jiný muž s tím, že má obavu o svého známého. „Z telefonické komunikace, kterou s ním vedl prostřednictvím SMS zpráv, vyplynulo, že by mohl chtít čtyřiatřicetiletý muž ohrozit svůj život,“ uvedla Jana Kroutilová, policejní mluvčí.

Policisté začali ihned zjišťovat všechny dostupné informace k muži a k lokalitám, kde by mohl být. Jako jedno z míst byla vytipována obec na Moravskobudějovicku, kde je muž spolumajitelem rekreačního objektu. Do pátrání se proto zapojili také policisté na Vysočině.

Do obce byla ihned vyslána policistka a policista, oba dva z moravskobudějovického obvodního oddělení. „Po příjezdu k chalupě provedli policisté kontrolu, ve vjezdu stálo vozidlo, na bouchání na dveře rekreačního objektu ale nikdo nereagoval. Oknem se proto podívali dovnitř a v místnostech si všimli rozložených věcí a dále na stole ležely plata s léky a alkohol. Vzhledem k tomu, že vznikla důvodná obava o život a zdraví muže, rozbili policisté okno a dostali se do vnitřních prostor chalupy. V jedné z místností ležícího muže nalezli, nebyl při vědomí,“ popisuje zásah Kroutilová.

Muž byl rozrušený, zmatený a agresivní

Policisté okamžitě na pomoc přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Zkontrolovali životní funkce muže, velmi slabě dýchal. „Policisté začali ihned s poskytováním pomoci a snažili se ho přivést k vědomí. Po chvilce se muž probral a prudce se začal chovat značně agresivně. Policistům se vysmekl, rozbil okno a jeden ze střepů vzal do ruky. Muž byl rozrušený, zmatený a vyhrožoval použitím střepu. Policisté ho začali uklidňovat a vytrvalou profesionálně vedenou komunikací se jim podařilo muže přesvědčit, aby střep odložil,“ líčí dramatické chvíle policejní mluvčí.

Poté muže zajistili a přivolaní zdravotníci mu poskytli lékařskou pomoc, která byla v jeho zdravotním stavu již naprosto nezbytná. Poté čtyřiatřicetiletého muže odvezli do nemocnice, kde byl hospitalizován.

„Čtyřiatřicetiletý muž zkonzumoval velké množství různých léků, které zapíjel alkoholem, jeho život, který tak byl bezprostředně ohrožen, zachránili policisté, a to navíc za náročné situace, která se měnila a policisté tak museli reagovat velmi rychle a adekvátně,“ závěrem chválí své kolegy Jana Kroutilová.

Foto pixabay.com

Štítky alkohol, Moravské Budějovice, okno, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zachránili život mladému muži. Léky zapíjel alkoholem, poté se chtěl pořezat | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.