Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

Čtrnáctiletý chlapec našel v Jihlavě platební kartu. S kamarádem pak s ní vesele nakupovali

Jihlavští policisté již mají jasno v případu zneužití platební karty, k němuž došlo ke konci minulého roku. Kartou neoprávněně platil čtrnáctiletý chlapec a dále pak jeho dvacetiletý kamarád, platební kartu si mezi sebou předávali.

Vše začalo v den, kdy čtrnáctiletý chlapec našel na ulici U Mincovny v centru Jihlavy peněženku. V ní byly peníze a platební karta. Kartu chlapec ve stejný den předal svému staršímu dvacetiletému kamarádovi, ten opakovaně kartu použil při nákupech. Takto si přišel ke zboží v hodnotě více než tři tisíce korun. Ve stejný den kartou platil i čtrnáctiletý chlapec, i on si díky tomu pořídil různé zboží v obchodech a také si kradenou kartou uhradil útratu v restauraci.

Oba dva měli vše pečlivě promyšlené. „Jednotlivé zaplacené částky se pohybovaly do 400 korun tak, aby nebyl požadován PIN kód. Mladík způsobil majiteli platební karty další škodu necelé dva tisíce korun a o platbu ve výši téměř 400 korun se pokusil. Další finanční hotovost 500 korun odcizil společně s peněženkou,“ vyčíslila způsobenou škodu Jana Kroutilová, policejní mluvčí. „Případ policisté po přijetí oznámení prověřovali, a to pro podezření ze spáchání trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, vzhledem k nízkému věku nezletilého chlapce, policisté případ odložili,“ dodala ještě Kroutilová.

Policisté v současné době prověřují jednání dvacetiletého muže. Ten je podezřelý ze spáchání trestného činu.

Foto Olomoucká Drbna

Štítky platební karta, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtrnáctiletý chlapec našel v Jihlavě platební kartu. S kamarádem pak s ní vesele nakupovali | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.