Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Policie pátrala po dvojici ztracených houbařek. Ve svém volnu je našel psovod

Pátrání se šťastným koncem mají za sebou policisté z Vysočiny. V pondělí 7. října ve večerních hodinách přijali oznámení od ženy, která se svojí dcerou vyrazila na houby do oblasti lesů kolem obce Vyskytná na Pelhřimovsku. V lese se ale ztratila a nedokázala nalézt cestu ke svému zaparkovanému vozidlu. Policisté proto okamžitě rozjeli pátrání po ztracené dvojici.

„Žena policistům popsala poměrně detailně místo, kde se právě nachází. Vzhledem k tomu, že se venku už velmi rychle stmívalo a v lese byla se ženou také její dvanáctiletá dcera, operační důstojník ihned informoval dostupné policejní hlídky a kontaktoval také koordinátora policejních psovodů z oddělení služební kynologie v Jihlavě se žádostí o vyslání policejního psovoda se služebním psem,“ shrnula mluvčí policie Dana Čírtková.

V ten moment končil svou službu kynolog Jan Smutný, který neváhal a ve svém volnu vzal auto, služebního psa a zapojil se do pátrání. „Policejní psovod se v místech mezi obcemi Vyskytná a Sázava velice rychle zorientoval a společně se svým služebním psem se mu během necelé půl hodiny podařilo obě houbařky nalézt. Velkým pomocníkem při rychlém nalezení obou pohřešovaných byla skutečnost, že policisté dokázali na mapě poměrně přesně vymezit místo, kde se žena nachází, a to díky GPS souřadnicím telefonu, ze kterého žena volala na tísňovou linku,“ dodala mluvčí policie.

Obě byly v pořádku, bez zranění a nebylo proto zapotřebí na místo volat zdravotnickou záchrannou službu. Policisté i přesto vyzývají houbaře k obezřetnosti. „Měli bychom mít stále na paměti, že při houbaření můžeme velmi snadno ztratit orientaci a zabloudit. V této souvislosti znovu připomínáme, aby lidé, kteří se v těchto dnech vydávají do lesů na houby, měli u sebe nabitý mobilní telefon a velkou výhodou je, pokud mají také zapnutou polohu svého přístroji,“ shrnula mluvčí.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky les, služební pes, Vyskytná, Kraj Vysočina, Jihlava, Jan Smutný, Sázava, okres Pelhřimov, houbaření, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie pátrala po dvojici ztracených houbařek. Ve svém volnu je našel psovod | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.