Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Gang si roky vydělával prodejem kradených dveří, přišel si na miliony

Jihlavští kriminalisté dopadli skupinu osmi mužů, kteří rozjeli byznys s prodejem kradených dveří. Takto se obohacovali několik let. Škoda podle vyšetřovatelů přesáhla dva miliony korun. Většině z obviněných hrozí až osmileté vězení. Součástí organizované skupiny byl prodavač dveří i pracovníci firmy, kde se dveře vyráběly.

Kriminalisté rozkryli propracovaný systém, který přinášel značné zisky pro skupinu mužů ve věku od šestatřiceti do osmapadesáti let. „Jeden z obviněných mužů byl zaměstnán v obchodě, kde si dveře objednávali a nakupovali zákazníci. Další obvinění muži zastávali v jiné firmě, v tomto případě zabývající se výrobou dveří, různé pozice ve výrobě, skladování a expedici. Obvinění muži pak všichni společně využívali vzájemné provázanosti a toho, že mohli pokrýt celý proces od vyrobení dveří až po jejich prodej,“ popisuje policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Prodavač, který byl do tohoto nekalého byznysu zapojený, nabízel zákazníkům dveře za zvýhodněnou cenu. Peníze ovšem nešly na účet obchodu, ale prodavače, který se pak dělil o zisk se svými komplici. „Požadované dveře při výrobě nebyly zaevidovány nebo byly označené jako poškozené. Kradené dveře si pak muž přijel vyzvednout společně s oficiálně dodanými dveřmi,“ vysvětluje mluvčí.

Muž zařizoval pro zákazníky i montáž kradených dveří, tudíž pro ně v podstatě vytvořil stejný servis, jako by si dveře v obchodě objednali oficiálně jen s tím rozdílem, že platili méně a opět na jeho účet. Kradené dveře si v prodejně nakoupily desítky zákazníků. Další je zájemci měli dodání slíbené, obchod ovšem překazil zásah policie. „Šest mužů je obviněno ze zločinu krádeže spáchaného jako členové organizované skupiny a tímto činem byla způsobena značná škoda,“ doplnil Michal Olejníček, vedoucí oddělení hospodářské kriminalisty. Těmto mužům hrozí až osmiletý trest. Dva další muži jsou obviněni z přečinu krádeže spáchané formou spolupachatelství. V případě odsouzení jim hrozí dvouleté vězení.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pexels.com

Štítky gang, organizovaná skupina, krádež, prodej kradeného zboží, kradené dveře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gang si roky vydělával prodejem kradených dveří, přišel si na miliony | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.