Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Bulhar přes Vysočinu nelegálně převážel cigarety v krabicích od plínek, Rakiji schoval mezi nealko

Na velké problémy si zadělal řidič kamionu z Bulharska, kterého zastavili celníci na Vysočině. Zabavili mu nelegálně přepravované cigarety a alkohol. A musí počítat s pokutou.

„S nelegální unijní přepravou cigaret a alkoholu v dodávkových vozidlech se celníci na Vysočině setkávají běžně, nyní ale zjistili takový prohřešek i při kontrole kamionu. Bulharský přepravce vezl v chladírenském návěsu potraviny ze své rodné země do Německa a Holandska a uvnitř zarovnaného nákladového prostoru bedliví celníci odhalili nelegální přepravu vybraných výrobků," upřesnil Richard Zeman, mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina. 

Dodal, že bulharský řidič na to šel „mazaně". Téměř 30 kartonů cigaret chtěl převézt v papírové krabici s nápisem Pampers, 300 litrů piva v plechovkách a PET lahvích zakrývaly převažující nealko nápoje, mezi nimiž bylo ukryto rovněž 18 litrových lahví 40 % lihoviny Rakije. 

„K cigaretám se přihlásil řidič, a protože překročil převozní limit 4 kartonů pro osobní spotřebu, byly mu zajištěny. Pivo a lihoviny celníci zadrželi kvůli chybějícím dokladům pro přepravu vybraných výrobků mezi členskými státy Evropské unie. Bulharský přepravce o zboží přijde, bude muset zaplatit příslušnou spotřební daň v souhrnné výši 28 tisíc korun, a ještě ho čeká pokuta," doplnil závěrem Richard Zeman. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Celního úřadu pro Kraj Vysočina

Štítky celník, správa, celnici, alkohol, cigarety, náklad, nelegální, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bulhar přes Vysočinu nelegálně převážel cigarety v krabicích od plínek, Rakiji schoval mezi nealko | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.