Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

VIDEO: Konec obchodování. Kriminálka v Jihlavě zadržela dealery pervitinu ve chvíli, kdy drogu vyráběli

Jihlavští kriminalisté mají za sebou další úspěšný zákrok. Minulý týden dopadli dva muže, kteří obchodovali s drogami. Jeden z mužů pervitin vyráběl a druhý pak drogy distribuoval. Za drogovou činnost si oba recidivisté posedí až deset let ve vězení.

Policie hledá majitele přístroje 

Pro muže si zásahová jednotka přišla do rodinného domu a bytu v Jihlavě. „Kriminalisté nalezli při prohlídkách předměty a chemikálie potřebné k výrobě pervitinu, dále drogy a finanční hotovost. Zadržení muži čelí obvinění ze spáchání zvlášť závažného zločinu. Oba již za sebou mají bohatou trestní minulost. V rámci domovní prohlídky zajistili kriminalisté také nivelační přístroj se stativem, u kterého vzniklo podezření, že pochází z trestné činnosti, a obracejí se proto na případného majitele, aby se přihlásil na linku 158,“ vyzývá mluvčí policie Jana Kroutilová.

Zadržení recidivistů proběhlo brzy ráno ve spolupráci se zásahovou jednotkou Jihočeského kraje. „Jednoho z nich dopadli v objektu rodinného domu v době, kdy drogy vyráběl. Druhý podezřelý muž skončil s pouty na rukou v bytě, kde v současné době pobývá. Zadržené odvezli policisté na oddělení, kde byli oba muži umístěni do cel,“ dodává Kroutilová.

Muži ve věku 57 a 43 let pochází z Jihlavska. „Muži jsou obviněni ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Jeden je v podmínce 

Jak již zaznělo, oba muži nejsou žádnými nováčky v páchání trestné činnosti. Mladší z mužů je až do roku 2026 dokonce v podmínce. Starší z obviněných byl z výkonu trestu odnětí svobody propuštěn letos na jaře.

„Sedmapadesátý muž je obviněn z toho, že v rodinném domě, kde v současné době pobývá, vyráběl pervitin. Druhý obviněný muž na různých místech Jihlavy prodával pervitin dalším lidem, drogy jim poskytl v desítkách případů. Při domovní prohlídce kriminalisté v bytě nalezli několik gramů pervitinu, který si obviněný muž předtím přivezl z Prahy,“ shrnula mluvčí policie.

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za drogovou trestnou činnost lze mužům uložit trest odnětí svobody až na deset let.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky droga, pervitin, dealer, zadržení, kriminalisté, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ja Zik

nepřijde nikomu zvláštní že vynakládáme peníze na opatření proti drogám, drog.dealerům, pašerákům, platíme spec. protidrogové policejní jednotky a když se podíváte jak ekonomové počítají HDP Česka zjistíte že započítávají odhad objemu financí z prodeje a distribuce drog !! a také odhad financí z prostituce !

Středa, 21. srpna 2024, 20:03Odpovědět

VIDEO: Konec obchodování. Kriminálka v Jihlavě zadržela dealery pervitinu ve chvíli, kdy drogu vyráběli | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.