Počasí dnes14 °C, zítra15 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Vandalové poškodili babybox v Pelhřimově, jsou na kamerách. Bylo by žádoucí, aby se sami přihlásili, říká policie

, aktualizováno 20. srpna 2024, 14:50

Pelhřimovští policisté šetří poškození babyboxu, který se nachází v areálu pelhřimovské nemocnice. Došlo k němu během uplynulé neděle. Vandaly zachytil městský kamerový systém, proto by podle policejní mluvčí Dany Čírtkové bylo žádoucí, aby se sami přihlásili.

„V neděli 18. srpna v časných ranních hodinách jsme přijali oznámení o poškození babyboxu, který je umístěný v pelhřimovské nemocnici. Dosud nezjištění pachatelé svým jednáním způsobili předběžnou škodu za více než osmdesát tisíc korun. Pachatele zachytil městský kamerový systém, proto by bylo žádoucí, aby se sami přišli přihlásit na policejní služebnu," sdělila Dana Čírtková.

Případem se začala zabývat policie, zajistila i zmíněné záznamy z kamer. Byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. „Pachateli hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok," dodala Čírtková. 

Babybox je nyní nefunkční 

Babybox, který je nyní zakrytý plechem, byl poškozený v neděli 18. srpna ve 4:41. „Někdo násilně otevřel babybox a poškodil ho natolik, že zařízení je v současné době mimo provoz," sdělila redakci Jihlavské Drbny mluvčí pelhřimovské policie Alexandra Knapová. Dodala, že byl zničený vážicí systém nebo držák váhy. 

V pondělí si poškozený babybox převzali technici ze specializované firmy. „Očekáváme, že babybox bude opravený v řádu několika dní. Hned, jak bude babybox znovu opravený a k dispozici, budeme veřejnost informovat prostřednictvím médií a také na našich webových stránkách," ujistila Knapová. 

V případě potřeby do jiného města 

Pokud by nějaká matka či rodiče byli v tíživé situaci a měli by potřebu bezpečně umístit novorozeně do babyboxu, pak musí, podle Knapové, po dobu opravy pelhřimovského babyboxu využít zařízení v jiném městě. „Například babybox v Jihlavě, Havlíčkově Brodě, Táboře nebo třeba Jindřichově Hradci," dodala redakci Drbny mluvčí Knapová. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky poškození, vandalismus, babybox, nemocnice, Pelhřimov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vandalové poškodili babybox v Pelhřimově, jsou na kamerách. Bylo by žádoucí, aby se sami přihlásili, říká policie | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.