Počasí dnes18 °C, zítra12 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Po havárii na dálnici se auto několikrát převrátilo přes střechu, viník od nehody ujel

Obrovské štěstí měl řidič osobního auta, který má pouze lehká zranění. Jeho auto totiž po střetu s jiným vozem doslova vyletělo z dálnice D1 a několikrát se převrátilo přes střechu. Druhý řidič, který svou bezohlednou jízdou nehodu zavinil, pokračoval v jízdě ještě několik kilometrů.

K nehodě došlo na 108. kilometru dálnice ve směru na Prahu ve středu 14. srpna kolem šesté hodiny večer. „Osmapadesátiletý řidič osobního vozidla VW Tiguan projížděl po dálnici v přídatném jízdním pruhu. Při jízdě se nechoval ohleduplně a ukázněně, kdy při přejíždění z přídatného jízdního pruhu do druhého jízdního pruhu ohrozil řidiče jedoucího v jízdním pruhu, do kterého přejížděl,“ sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková.

„Kromě toho předjížděl způsobem, který není povolený, kdy při předjíždění podjel vozidlo jedoucího v pravém jízdním pruhu,. Tento řidič, aniž by použil znamení o změně směru jízdy, přejel nejprve do pravého jízdního pruhu a následně hned do levého jízdního pruhu, kde v danou chvíli jel řidič s osobním vozem Toyota RAV4,“ doplnil k průběhu nehody Jiří Šoukal, vedoucí dálničního oddělení Velký Beranov.

Škoda téměř půl milionu

Obě auta se srazila, jedno z nich se stalo neovladatelným. „Dostalo se do smyku a následně přes všechny jízdní pruhy najelo do pravého krajového příkopu, kde se několikrát obrátilo přes střechu a následně zůstalo stát na kolech v přídatném jízdním pruhu a částečně v příkopu po pravé straně vozovky,“ uvedla Čírtková. Řidič byl ošetřen již na místě, přesto odjel do nemocnice.

Policie u obou řidičů provedla dechové zkoušky s negativním výsledkem. Škoda je 460 tisíc korun. Jak policisté zdůraznili, podjíždění je na dálnici velmi nebezpečné, ve správním řízení za něj lze uložit pokutu až pětadvacet tisíc.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky dálnice, nehoda, podjíždění, ujetí od nehody

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po havárii na dálnici se auto několikrát převrátilo přes střechu, viník od nehody ujel | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.