Počasí dnes17 °C, zítra12 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Řidič Audi nadýchal 2,99 promile, neměl ani řidičský průkaz a auto nemělo už dva roky technickou

Do velkých problém se dostal řidič, kterého strážníci zastavili v pondělí 12. srpna kolem půl sedmé večer v třebíčské ulici U Kuchyňky. Byl opilý, měl blokovaný řidičský průkaz a v pořádku nebylo ani auto.

„Policisté zjistili, že je jednačtyřicetiletý řidič opilý a ani v dalších kontrolovaných oblastech to nebylo o moc lepší. Dechová zkouška u muže ukázala hodnotu 2,99 promile alkoholu. Obdobnou hodinou u řidiče ukázala také opakovaná zkouška a požití alkoholu před jízdou i přiznal,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Muž nepředložil ani řidičský průkaz a na místo přijeli policisté. Ti zjistili, že řidič má blokaci řidičského oprávnění z důvodu vybodování. „Dále automobil neměl platnou technickou kontrolu, která skončila přibližně před dvěma lety, a vozidlo je v současné době v depozitu. Policisté zajistili registrační značky automobilu,“ informovala Kroutilová.

Z jednání řidiče vyplynula obava, že chce i přes opilost v jízdě pokračovat, policisté ho tak zajistili a odvezli na protialkoholní záchytnou stanici. Řidič je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Šetří také přestupkové jednání na úseku dopravy, ze spáchání kterého je řidič vozidla podezřelý. Ze spáchání přestupku je podezřelý také majitel, který mu vozidlo půjčil,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky alkohol za volantem, řidičský průkaz, technická kontrola, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič Audi nadýchal 2,99 promile, neměl ani řidičský průkaz a auto nemělo už dva roky technickou | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.