Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

V Předíně srazil řidič auta právě projíždějícího cyklistu. Oba měli skoro dvě promile alkoholu

Ke kuriózní nehodě došlo v sobotu 10. srpna před devátou hodinou večer v Předíně na Třebíčsku. Řidič auta zrovna vyjížděl na silnici, kdy přijížděl cyklista. Oba se srazili, policisté následně zjistili, že před jízdou oba popíjeli.

„Čtyřiašedesátiletý řidič vozidla Škoda vyjížděl na silnici v době, kdy na komunikaci jel sedmačtyřicetiletý cyklista na jízdním kole ve směru na Opatov, a došlo ke střetu. Při nehodě utrpěl cyklista zranění a byl zdravotnickou záchrannou službou převezen na ošetření do třebíčské nemocnice,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté provedli u obou účastníků nehody dechové zkoušky, obě byly pozitivní. „U řidiče naměřili hodnotu 1,69 promile alkoholu a opakovaná zkouška u něho ukázala hodnotu ještě vyšší. Cyklista měl 1,92 promile alkoholu v dechu, obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška,“ sdělila mluvčí.

Řidiči tak policisté na místě zadrželi řidičský průkaz a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Cyklista je podezřelý ze spáchání závažného přestupkového jednání na úseku dopravy.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, zranění, alkohol za volantem, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Předíně srazil řidič auta právě projíždějícího cyklistu. Oba měli skoro dvě promile alkoholu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.