Počasí dnes17 °C, zítra17 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Žena v Třebíči ve velkém vyráběla a prodávala pervitin, hrozí jí až deset let za mřížemi

Za mřížemi skončila tento týden žena, která v Třebíči ve velkém vyráběla pervitin a drogy dále distribuovala. Rukama jí prošlo více než 200 gramů pervitinu. Již trestané ženě hrozí až deset let ve vězení.

Žena z Brněnska je obviněna z toho, že přibližně od konce loňského roku vyráběla na různých místech Třebíče pervitin. Drogy získávala prostřednictvím chemikálií a předmětů, které si obstarala. Léky k výrobě pervitinu pak nakupovala v zahraničí. Získané drogy užívala jak pro svoji potřebu, ale distribuovala je i dalším lidem. „Pervitin si od ní mimo jiné kupoval také její známý, kterému žena poskytla přibližně 150 gramů drog. Muž pak pervitin užíval nebo na různých místech v Třebíči prodával,“ uvedla tisková mluvčí Jana Kroutilová

Dvojici důvodně podezřelou ze spáchání drogové trestné činnosti zadrželi kriminalisté ráno v pondělí 5. srpna v Třebíči. Zadrženou ženu policisté odvezli na oddělení, kde byla umístěna do vazby. Podezřelého muže dopadli kriminalisté odpoledne v jiném domě, kde aktuálně pobývá. Také on směřoval s pouty na rukou do třebíčské policejní cely, odkud byl ale propuštěn je stíhán na svobodě.

Obviněnému muži hrozí za prodej drog až pětiletý pobyt za mřížemi, ženě hrozí za drogovou trestnou činnost trest odnětí svobody až na deset let. „Žena je obviněna ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve značném rozsahu,“ řekl Milan Špaček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Obviněná žena byla v minulosti již opakovaně odsouzena za spáchanou trestnou činnost, zejména se jednalo o drogovou. Odpykala si i nepodmíněné tresty odnětí svobody.

Zadržený jednatřicetiletý muž z Třebíčska je stíhán v souvislosti se spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Také on má za sebou již trestní minulost.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky Třebíč, pervitin, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žena v Třebíči ve velkém vyráběla a prodávala pervitin, hrozí jí až deset let za mřížemi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.