Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Všechno špatně. Opilý řidič se zákazem řízení nezastavil policejní hlídce, v těle měl i pervitin

Když v úterý večer zastavovali na Žďársku sedmatřicetiletého řidiče policisté, moc dobře už věděl, že se blíží malér. Poté, co se jim marně snažil utéct, se ukázalo, že za volant sedl pod vlivem alkoholu, pozitivní test měl i na pervitin. To vše ve chvíli, kdy má uložen zákaz řízení všech motorových vozidel.

Řidič na policejní pokyn k zastavení nereagoval v úterý 6. srpna před devátou hodinou mezi obcemi Heřmanov a Křižanov na Žďársku. Ve vozidle Volkswagen Touareg pokračoval v jízdě, ihned následován policisty. Po chvíli řidič s vozidlem zastavil a snažil se policistů utéct, což se mu nepodařilo.

„U sedmatřicetiletého policisté provedli dechovou zkoušku, při které mu byla naměřena hodnota 1,64 promile alkoholu,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Lébrová s tím, že opakované zkoušky ukázaly u řidiče hodnoty ještě vyšší. Pozitivní hodnotu na pervitin vykázal i test na návykové látky. Lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu v nemocničním zařízení bezdůvodně odmítl.

Dále policisté zjistili, že má přibližně od poloviny července soudem uložený trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel v délce trvání 24 měsíců. „Muž byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Je podezřelý ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ doplnila Lébrová.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Štítky opilost, drogy, pervitin, Žďársko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Všechno špatně. Opilý řidič se zákazem řízení nezastavil policejní hlídce, v těle měl i pervitin | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.