Počasí dnes27 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Drogy, krádeže, zákaz řízení. Kriminalisté dopadli tři hledané osoby, všichni spolu jeli v jednom autě

Tři osoby, které měli jihlavští kriminalisté v hledáčku, každého však z jiného důvodu, se podařilo dopadnout minulý týden. Dva muži a jedna žena spolu totiž jeli v jednom autě, které policisté zastavili u Dvorců na Jihlavsku.

„Jeden ze zadržených mužů distribuoval pervitin, který od něho získávali i zbývající dva. Po druhém muži a ženě bylo vyhlášeno pátrání, muž se navíc dopustil krádeže a žena řídila vozidlo, i když má uložený zákaz,“ vyjmenovala policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím. že všichni tři zamířili na policejní oddělení. Jeden z mužů pak putoval přímo za mříže, protože se od června snažil vyhnout nástupu do vězení.

Policisté zajistili také vozidlo BMW, kterým trojice jela. „Kontrola VIN totiž odhalila závažné nedostatky,“ podotkla Kroutilová. Je podezření, že pochází z trestné činnosti. Mimo jiné k němu nepatřily registrační značky, které mělo.

Až pět let ve vězení

Sedmadvacetiletá žena usedla za volant, přestože má soudem uložený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. „V minulosti již byla soudně trestána, odpykala si i nepodmíněný trest odnětí svobody a tento rok ji policisté přistihli při řízení vozidla již podruhé. Od poloviny června po ní bylo navíc vyhlášeno pátrání,“ uvedla na její adresu mluvčí.

V autě s ní jeli muži ve věku dvaatřicet a devětatřicet let, oba z Jihlavska. Mladší z nich distribuoval pervitin, starší má za sebou majetkovou trestnou činnost.

Policejní komisař zahájil trestní stíhání dvaatřicetiletého muže. „Muž byl obviněn ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Josef Dufek, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Pervitin obviněný muž poskytoval lidem v Jihlavě i mimo ní přibližně od začátku roku. Také on již byl v minulosti za mřížemi.

VIDEO: Pracují se závislými, v Jihlavě sbírají stříkačky. Jako společnost se máme ještě co učit, říkají holky z Káčka

Pokud někdy zabloudíte třeba na jihlavské hradby, tak jste tam dost možná potkali dvojici terénních pracovníků z jihlavského Káčka, jejichž klienty jsou lidé s nějakou závislostí, nejčastěji na drogách. Poznáte je snadno – chodí tam každý čtvrtek,...

V případě devětatřicetiletého muže, který byl celostátně hledanou osobou, šlo o pachatele, který v červnu ukradl kolo v jihlavské ulici Březinova. Tehdy za sebou zanechal škodu patnáct tisíc. Nyní už je ve vězení.

„Za drogovou trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na pět let. Krádež může být potrestána až tříletým pobytem za mřížemi a za řízení vozidla přes uložený zákaz hrozí dvouletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Kroutilová.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky kriminalisté, dopadení, pachatelé, drogy, krádež, zákaz řízení, vězení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drogy, krádeže, zákaz řízení. Kriminalisté dopadli tři hledané osoby, všichni spolu jeli v jednom autě | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.