Počasí dnes26 °C, zítra26 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Policie stále šetří tonutí pětileté dívky na Vodním ráji. Hledá svědky, kteří viděli dvě velmi malé děti bez dozoru

, aktualizováno 24. července 2024, 15:44

K nešťastné události došlo v polovině června v jihlavském aquaparku Vodní ráj. Ve vnitřním bazénu se tam topila pětiletá dívka. Případem se ještě i nyní zabývá policie, a obrací se také na veřejnost, která by mohla přispět nějakou důležitou informací.

Událost se stala v neděli 16. června před půl čtvrtou odpoledne. O tom, že se ve vnitřním bazénu topila pětiletá dívka, se dozvěděla i policie. „Dívku vytáhl z vody náhodný návštěvník a společně s dalšími přítomnými začali s poskytováním první pomoci dítěti, ve které po příjezdu pokračovala přivolaná zdravotnická záchranná služba. Dívku následně zdravotníci transportovali do nemocnice. Dvaadvacetiletá matka dítěte se v době nešťastné události nacházela v jiné části areálu. Přivolaní policisté zjistili, že se v době kolem třetí hodiny odpoledne pohybovaly její dvě malé dcery ve věku tři a pět let v prostoru aquaparku bez dozoru. Tříletá dívka byla v pořádku a převzala si ji do péče její matka,“ sdělila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

V jihlavském bazénu se topilo malé dítě. Skončilo v péči lékařů

K tragédii mohlo dojít v neděli 16. června v bazénu v Jihlavě. Dvě velmi malé děti byly ve vodě bez dozoru, jedno z nich se začalo topit a skončilo v péči lékařů, a poté v nemocnici.

Případ si převzala policie, která událost prošetřuje jako trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti. Policisté postupně vyslechli návštěvníky aquaparku a shromažďují všechny dostupné informace. A nyní se prostřednictvím médií obrací na další svědky, kteří ještě nejsou v kontaktu s policií a mohli by poskytnout další informace.

„Přihlásit se mohou lidé, kteří viděli v areálu samotně se pohybující dívky. Uvítáme také svědectví osob, které tonutí starší z nich viděly, účastnily se poskytování první pomoci nebo v této době zaregistrovaly situaci, ve které byla mladší tříletá dívka,“ vyzývá mluvčí Kroutilová.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš

Štítky tonutí, dívka, aquapark, Vodní ráj, policie, svědek, veřejnost, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie stále šetří tonutí pětileté dívky na Vodním ráji. Hledá svědky, kteří viděli dvě velmi malé děti bez dozoru | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.