Počasí dnes24 °C, zítra27 °C
Pátek 9. srpna 2024  |  Svátek má Roman
Bez reklam

Pětatřicetiletý muž vykrádal v Jihlavě hlavně nezamčená zaparkovaná auta, skončil ve vězení

Na přelomu června a července došlo v Jihlavě k sérii krádeží, kdy se cílem pachatele stala zaparkovaná auta a v jednom případě bytový dům. Odcizené věci prodával a peníze používal mimo jiné na nákup drog.

Kriminalisté nejprve zjistili, že několik případů spojuje stejný pachatel. „Prověřování je postupně přivedlo na stopu podezřelého, kterým byl ale muž měnící místo svého aktuálního pobytu,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová. Policisté muže dopadli minulou neděli večer na ulici Romana Havelky, poté zamířil do policejní cely.

Kriminalisté zároveň zajistili věci, u kterých vznikl předpoklad, že je pětatřicetiletý zadržený použil při trestné činnosti. „Muž je obviněn ze spáchání dvou trestných činů, vzhledem k tomu, že měl aktuálně nastoupit do věznice, směřovala jeho další cesta přímo za mříže,“ popsala Kroutilová. Obviněný je ze spáchání přečinu krádeže a přečinu neoprávěného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Až tři roky vězení

Policisté dále informovali, že se jedná o muže, který byl v minulosti již opakovaně odsouzen zejména za majetkovou trestnou činnost a odpykal si i nepodmíněné tresty odnětí svobody. Nyní je obviněn z pěti krádeží, z toho čtyřikrát se dostal do nezamčeného zaparkovaného auta. „Z automobilů si odnášel vše, co v nich našel, například nářadí a oblečení. Ve dvou případech přišli majitelé aut o peněženky, ve kterých měli mimo jiné uložené doklady a platební karty,“ řekla mluvčí.

Muž využil také neuzamčených dveří u bytového domu, kde se dostal do kolárny. Tam odcizil peněženku a nářadí. Na obviněného muže byl vydaný příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody, z Jihlavy tak odjel přímo do brněnské věznice. Tam může zůstat až tři roky.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky krádež, vloupání do vozidel, kriminalisté, zadržení pachatele, věžnice, Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pětatřicetiletý muž vykrádal v Jihlavě hlavně nezamčená zaparkovaná auta, skončil ve vězení | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.