Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Důvěřivá žena z Jihlavska chtěla prodat odrážedlo za pětistovku. Místo toho jí z účtu zmizelo 15 tisíc

Jihlavští policisté šetří další případ podvodu na internetu, konkrétně opět na inzertním portálu Marketplace. Podvedená žena z Jihlavska přišla o 15 tisíc korun.

„Neznámý pachatel zareagoval na inzerát na inzertním portálu Marketplace, kde žena nabízela k prodeji dětské odrážedlo za cenu 450 korun. Neznámý pachatel po vzájemné komunikaci zaslal zřejmě ze své e-mailové adresy odkaz s fiktivní stránkou kurýrní společnosti. Žena poté přesně podle jeho pokynů vyplnila přihlašovací údaje k platební kartě a ke svému internetovému bankovnictví, kdy z jejího účtu bylo odčerpána částka ve výši 15 tisíc korun,“ popisuje policejní mluvčí Dana Čírtková.

Tento případ není v poslední době ojedinělý. Všechny podobné mají jedno společné. Důvěřiví lidé při prodeji nepotřebných věcí naletěli podvodníkům, kteří nejdříve projevili zájem o koupi nabízeného zboží, a poté jim zaslali falešné odkazy na stránky dopravních společností.

„Policisté v souvislosti nejen s tímto případem varují před on-line podvody, kterými se každodenně zabývají. A opětovně varují občany, aby byli v internetovém prostředí obezřetní, aby do zaslaných odkazů nikdy nezadávali přihlašovací údaje ke svému bankovnictví ani údaje ke své platební kartě a hlavně, aby si vždy pozorně četli zprávy, které budou potvrzovat,“ vyzývá mluvčí Čírtková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky inzerát, prodej, podvod, důvěra, odrážedlo, policie, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Důvěřivá žena z Jihlavska chtěla prodat odrážedlo za pětistovku. Místo toho jí z účtu zmizelo 15 tisíc | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.