Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Od začátku roku zemřelo na silnicích Vysočiny 14 lidí. Je to více než v loňském roce

Od začátku roku zemřelo na silnicích Vysočiny 14 lidí, o dva víc než za první pololetí loňského roku. Obětí nehod v červnu je v kraji šest. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie a informací ČTK.

Tragicky skončila v červnu například nehoda u obce Kámen na Pelhřimovsku. Střetlo se při ní osobní a nákladní auto. Vozidla začala po nárazu hořet. Z osobního auta už se podařilo dostat jen ohořelé torzo těla.

Tragická nehoda se stala dnes večer na silnici I/19 mezi obcemi Kámen a  Obrataň u odbočky na Šimpach. Přinesla úmrtí, řidiči osobního auta se stal osudným střet s nákladním vozidlem.

Celkem se během června stalo 377 nehod, což je o 82 více než loni. Při nehodách bylo osm lidí těžce zraněno, 160 lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 39,72 milionu korun, což je pod ročním průměrem.

Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou byla nepřiměřená rychlost. Nejvíce nehod se stalo úterý 18. června, celkem 20.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky úmrtí, statistika, nehoda, automobilová, červen, 2024, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od začátku roku zemřelo na silnicích Vysočiny 14 lidí. Je to více než v loňském roce | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.