Počasí dnes13 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

U Telče se ve čtvrtek před půlnocí bouralo, šedesátiletý řidič má škodu tři sta tisíc

Nehoda šedesátiletého řidiče v Markvarticích na Jihlavsku zaměstnávala v noci ze čtvrtka na pátek policisty. Už odpoledne v Telči zastavili mladou řidičku, která měla přes promile a čtvrt.

K havárii v Markvarticích došlo ani ne hodinu před půlnocí, řidič za volantem Toyoty Yaris zrovna jel ve směru na Telč. „V zatáčce nezvládl řízení, přejel do protisměru a následně vyjel ze silnice, kde automobil narazil do betonového tarasu s oplocením,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Jelikož se řidič při nehodě zranil, musela ho sanitka odvézt do jihlavské nemocnice. Škoda je tři sta tisíc, dechová zkouška alkohol vyloučila.

Opačný výsledek však ukázal alkoholtester u pětadvacetileté řidičky, kterou strážci zákona zastavili ve čtvrtek po třetí hodině odpoledne v telčské Palackého ulici. Naměřili jí 1,27 promile. „Obdobné hodnoty u ženy ukázaly také opakované zkoušky. Policisté řidičce zakázali další jízdu a na místě jí zadrželi řidičský průkaz,“ řekla Kroutilová. „Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, Markvartice, Telč, noc, škoda, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Telče se ve čtvrtek před půlnocí bouralo, šedesátiletý řidič má škodu tři sta tisíc | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.