Počasí dnes24 °C, zítra24 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Nenapravitelný recidivista okradl ženu v obchodě na Jihlavsku. Šla mu pro vodu a on jí mezitím vybral pokladnu

Až tři roky ve vězení si může odsedět muž, který v obci na Třešťsku podvedl ženu, jež mu podala pomocnou ruku. Z pokladny v obchodě si odnesl skoro třicet tisíc korun.

„Na poslední květnový den jen tak nezapomene zaměstnankyně prodejny v obci na Třešťsku, kdy do obchodu přišel po poledni muž, který požádal ženu o vodu do přinesené lahve. Zdůvodnil to závadou na vozidle, že se jedná o smyšlenou historkou, v tu dobu netušila. Žena se rozhodla, že mu pomůže a odešla pro vodu. Muž rychle využil její nepřítomnosti, otevřel pokladnu a vzal si v ní uložené bankovky. Peníze si schoval, počkal na návrat prodavačky, vzal si od ní lahev, odešel k zaparkovanému vozidlu a spěšně odjel,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Po jeho odjezdu žena zjistila, že jí v pokladně chybí peníze. A obrátila se na policii. Kriminalistům se podařilo dostat na správnou stopu, která je přivedla až na Mostecko. Podle Kroutilové šlo o recidivistu, který mění častěji místo svého aktuálního pobytu. „Tento týden byli úspěšní policisté na Havlíčkobrodsku, podezřelého muže nalezli ve večerních hodinách v Ledči na Sázavou. Zadrženého muže odvezli na jihlavské oddělení, kde byl umístěn do cely,“ dodává Kroutilová.

Opakovaně už seděl za mřížemi 

„Čtyřiapadesátiletému muži jsme sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, podezřelý muž byl v minulosti již mnohokrát soudně trestán za různorodou trestnou činnost, zejména majetkovou. Opakovaně si odpykal i nepodmíněné tresty odnětí svobody.

„Dále má na základě rozhodnutí magistrátu od letošního jara vyslovený zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do konce příštího roku. Peníze, které muž při krádeži získal, použil pro svoji potřebu,“ říká Kroutilová.

Vzhledem k tomu, že měl aktuálně nastoupit do vězení za jinou trestnou činnost, tak jej policisté rovnou odvezli do vězení. Za tuto krádež muži hrozí až tři roky ve vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš | Zdroj Policie ČR

Štítky krádež, pokladna, peníze, podvod, recidivista, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nenapravitelný recidivista okradl ženu v obchodě na Jihlavsku. Šla mu pro vodu a on jí mezitím vybral pokladnu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.