Počasí dnes27 °C, zítra28 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Eurovolby 2024: Policie na Havlíčkobrodsku musela řešit krádež vlajky EU, zmizela z budovy úřadu

, aktualizováno 8. června 2024, 14:26

Také v Kraji Vysočina se úderem 14. hodiny uzavřely volební místnosti. Policisté v souvislosti s volbami do Evropského parlamentu museli řešit jeden drobný incident. Jak uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková, kromě jedné krádeže jinak policie nemusela řešit jiné protiprávní jednání, které by narušilo průběh letošních voleb.

„Zadokumentovali jsme krádež vlajky Evropské unie, která se ztratila v noci z budovy obecního úřadu v obci Břevnice na Havlíčkobrodsku. Škoda činí 1700 korun," sdělila dnes ve 14 hodin policejní mluvčí Dana Čírtková. 

Voliči si mohli vybrat budoucí europoslance z nabídky 30 stran, hnutí a koalic, které nominovaly více než 670 kandidátů. Výsledky nynějších evropských voleb budou zveřejněny v neděli hodinu před půlnocí, po ukončení hlasování ve všech členských zemích. Nejdéle se bude čekat na Itálii.

Anketa mezi čtenáři Jihlavské Drbny

Redakce Jihlavské Drbny na svém webu uspořádala mezi čtenáři anketu, ta trvala týden. 

Eurovolby už tento pátek a sobotu. Jak v anketě volili čtenáři Jihlavské Drbny?

Už za pár dní se budou konat volby do Evropského parlamentu. Volební místnosti v ČR budou voličům otevřeny v pátek 7. června od 14 do 22 hodin a pak i v sobotu 8. června od 8 do 14 hodin. Čtenáři Jihlavské Drbny si mohli vyzkoušet volby nanečisto.

Zapojilo se do ní 423 hlasujících. Nejvíce čtenářů - 77 (18%) podpořilo hnutí ANO, jejímž lídrem pro volby do Evropského parlamentu byla Klára Dostálová. V těsném závěsu v anketě Jihlavské Drbny skončila koalice SPOLU (lídrem Alexandr Vondra), té dalo hlas 76 čtenářů (18%). Třetí příčku obsadilo uskupení PRO - Jindřicha Rajchla, které podpořilo 73 čtenářů (17%). V tomto případě kandidátku vedl Jindřich Rajchl. 

Ohodnoť článek

Foto Dalibor Mašek

Štítky volby, krádež, vlajka, zloděj, policie, Evropská unie, Břevnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Eurovolby 2024: Policie na Havlíčkobrodsku musela řešit krádež vlajky EU, zmizela z budovy úřadu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.