Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Kritický pátek na silnicích Vysočiny. Hned dvě auta vyjela ze silnice a šla přes střechu

Dvě závažné nehody řešili v pátek 31. května policisté na Vysočině, kuriózně se staly nedaleko hranice okresů Jihlava a Havlíčkův Brod z jedné i druhé strany. Obě auta šla přes střechu, řidič u Polné se vyboural poté, co si chtěl vzít cigarety.

K první z nehod došlo na silnici u Petrovic kolem půl dvanácté dopoledne. „Třicetiletý řidič motorového vozidla Škoda projížděl po silnici ve směru jízdy na obec Štoky. V místě levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy a poté vyjel vpravo do zatravněného silničního příkopu,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková.

Auto se při nehodě převrátilo na střechu, lehké zranění řidiče si vyžádalo ošetření v sanitce, následně odjel do brodské nemocnice. Dechová zkouška byla negativní. „Při dopravní nehodě došlo ke hmotné škodě na motorovém vozidle, která byla odhadnuta na 150 tisíc korun,“ dodala Čírtková.

Ten den se převrátil po šesté večerní i Ford Focus na Jihlavsku, mezi Polnou a Ždírcem. „Devětadvacetiletý řidič projížděl po silnici s osobním automobilem Ford Focus ve směru jízdy od Polné na Ždírec. Po projetí levotočivé zatáčky se plně nevěnoval řízení vozidla, kdy se otočil na sedadlo spolujezdce, aby si vzal cigarety,“ sdělila důvod nehody Čírtková.

Auto pak vyjelo vpravo ze silnice a travnatý příkop ho katapultoval do pole. Tam se vozidlo několikrát převrátilo přes kapotu a havarovalo. Škoda je odhadnutá na pětasedmdesát tisíc korun. Řidič se lehce zranil, ale uvedl, že případné ošetření bude řešit dodatečně. Dechová zkouška byla negativní, policisté věc vyřešili pokutou.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky havárie, nehoda, silnice, Ždírec, Petrovice, Ford Focus, Škoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kritický pátek na silnicích Vysočiny. Hned dvě auta vyjela ze silnice a šla přes střechu | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.