Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Mladík na Žďársku vykrádal chaty, bral všechno, co se dá jíst. Teď ho dopadla kriminálka

Vykradení celkem sedmi rekreačních objektů má na svědomí sedmadvacetiletý muž ze Žďárska. Dopadli ho kriminalisté, hrozí mu až tři roky za mřížemi.

Zloděje, který není v páchání trestných činů žádným nováčkem, dopadli kriminalisté minulý týden v katastru Hrbkova na Žďársku. „Obviněn byl ze spáchání přečinů krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci,“ řekl Radek Hraško, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, obviněný muž byl v minulosti již opakovaně soudně trestán, za různorodou trestnou činnost a odpykal si i nepodmíněný trest odnětí svobody.

Z vyšetřování vyplynulo, že sedmadvacetiletý muž se v druhé polovině dubna za užití násilí vloupal nebo pokusil vloupat do sedmi chat, které se nacházely u Velkého Meziříčí v rekreační oblasti Amerika a v katastru obce Svařenov. „Jakmile vnikl do chat, prohledal je a odcizil cokoliv, co se dalo zkonzumovat. Majitelům svým jednáním způsobil škodu za téměř dvacet tisíc korun,“ informovala policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Muž skončil ve vazbě, a poté ho policie eskortovala do věznice. Případ kriminalisté nadále vyšetřují. „Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala Lébrová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky krádež, vloupání, zloděj, chata, jídlo, kriminalisté, policie, Žďársko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík na Žďársku vykrádal chaty, bral všechno, co se dá jíst. Teď ho dopadla kriminálka | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.