Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Od rána v terénu. Řidiči, dejte pozor na rychlost, tady všude dnes budou hlídkovat policisté

U silnic Vysočiny dnes od rána budou hlídkovat policisté. Zaměří se na to, jestli řidiči dodržují nejvyšší povolenou rychlost. 19. duben 2024 se totiž po celé zemi bude nést v duchu pravidelné akce Speed Marathon.

Na výběru míst, kde se bude měřit rychlost, se podílí také veřejnost. Konkrétně na Vysočině motoristé sami vybrali silnici I/34 mezi Humpolcem a obcí Rozkoš. „Na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu a vlastních vytipovaných rizikových lokalit budou policisté provádět v průběhu celého dne měření rychlosti. Na výběru úseků se nepodíleli jen policisté, ale i samotní občané, kteří měli možnost vybrat úseky, na kterých dopravně bezpečnostní akce proběhne,“ nastínila policejní mluvčí Dana Čírtková. 

Až pětadvacetitisícová pokuta 

Čírtková dále připojuje informaci o tom, že v souvislosti s novelou zákona o provozu na pozemních komunikacích, která nabyla účinnosti 1. ledna letošního roku, došlo k některým zásadním změnám z hlediska stanovení sankcí za porušení nejvyšší dovolené rychlosti v obci či mimo obec. Řidičům tak nově hrozí pokuta ve výši od 1500 až do maximální výše 25 tisíc korun. K tomu řidiči mohou dostat až šest trestných bodů. 

„Hlavním cílem těchto preventivních akcí je především snížit dopravní nehodovost a zvýšit bezpečnost na pozemních komunikacích,“ uvedl David Jirák, vedoucí odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Denisa Albaniová | Zdroj Policie ČR

Štítky rychlost, hlídka, měření, policie, hlídka, speed marathon, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od rána v terénu. Řidiči, dejte pozor na rychlost, tady všude dnes budou hlídkovat policisté | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.