Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Řidič na Jihlavsku si vybral auto, do kterého záměrně najížděl. Následná nehoda jen náhodou neskončila tragicky

Až deset let ve vězení může strávit řidič, který se na silnici choval velmi agresivně. Úmyslně totiž narazil do auta jedoucího před ním.

Čtyřiapadesátiletý řidič je obviněný  toho, že v druhé polovině března jel kolem poledne s osobním vozidlem Audi ve směru od obce Šimanov. „Začal najíždět na osobní automobil jedoucí před ním, jehož řidiči nepomohlo snížení rychlosti, zajetí ke krajnici ani jiné snahy o umožnění klidného předjetí. Naopak se agresivita obviněného muže stupňovala a řidič před ním byl nucen čelit kritickým dopravním situacím. Vše vygradovalo, když řidič vozidla Audi ve vysoké rychlosti do automobilu před ním narazil a tlačil jej před sebou. Řidiči vozidla Honda se nakonec přes veškerou snahu nepodařilo udržet automobil na silnici a vozidlo vyjelo do příkopu, kde zůstalo stát. Řidič vozidla Audi poté z místa nehody odjel, následně automobil odstavil a odešel,“ popsala incident policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Trestní stíhání řidiče zahájil policejní komisař na základě shromážděných důkazů. „Muž je obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu pokusu těžkého ublížení na zdraví, dále přečinu poškození cizí věci a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Během šetření případu se navíc ukázalo, že obviněný muž má od loňského podzimu zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, který by mu měl skončit až příští rok. V minulosti byl již soudně trestán a v současné době je trestně stíhán v souvislosti s jinou trestnou činností. Opakovaně byl v minulosti potrestán za jízdu pod vlivem alkoholu.

Řidiči hrozilo těžké zranění 

Kroutilová dodala, že řidič vozidla Honda neutrpěl při nehodě vážné zranění, následně ale musel vyhledat lékařské ošetření. Vzhledem k opakovaným nebezpečným jízdním manévrům, kterým byl vystaven, mu ale hrozilo těžké zranění.

„Nestalo se tak hlavně díky jeho řidičským schopnostem a dalších okolnostem, na které neměl obviněný muž vliv. Obviněný muž musel vědět, že svým jednáním může způsobit vážný následek jak na zdraví, tak na majetku. Při jízdě byl pravděpodobně pod vlivem alkoholu. Muži se vzájemně neznali a agresivní řidič si vozidlo vybral náhodou,“ doplnila Kroutilová.

Řidiči v Hondě vznikla škoda asi za 250 tisíc korun, škoda vznikla také majiteli automobilu Audi, od kterého si obviněný muž vozidlo vzal. Případ kriminalisté dále vyšetřují. Na podaný návrh byl obviněný muž vzat do vazby a policisté ho odvezli do věznice. Za trestnou činnost lze uložit trest odnětí svobody až na deset let.

„V rámci prověřování policisté mimo jiné také oslovili veřejnost s žádostí o spolupráci a zveřejnili výzvu směřující na občany, kteří agresivní jízdu vozidla zaznamenali. Podařilo se nám díky veřejnosti získat důležité poznatky a chtěli bychom touto cestou občanům i médiím poděkovat,“ doplnila Kroutilová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Bartoš | Zdroj Policie ČR

Štítky nehoda, řidič, Šimanov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič na Jihlavsku si vybral auto, do kterého záměrně najížděl. Následná nehoda jen náhodou neskončila tragicky | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.