Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Bývalý ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev obviněný v korupční kauze je propuštěný z vazby

Bývalý ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev, který čelí obvinění v rozsáhlé korupční kauze s nemocničními zakázkami, byl podle serveru Seznam Zprávy ve čtvrtek propuštěn z vazební věznice. Serveru to sdělil Velevův advokát Roman Jelínek. Soud poslal Veleva do vazby 21. února spolu s několika dalšími lidmi napojenými také na zakázky v Krajské zdravotní (KZ) v Ústí nad Labem.

Bývalý ředitel čelí trestnímu stíhání, protože podle policie bral úplatky, aby ovlivnil přidělení veřejných zakázek jihlavské nemocnice.

V kauze společnosti KZ a Nemocnice Jihlava, ve které policie stíhá deset lidí kvůli podezření z korupce při nákupu zdravotnického materiálu, je podezřelých 42 projektů za 175 milionů korun.

Policie v jihlavské nemocnici zasahovala 19. února. Rada Kraje Vysočina, který jihlavskou nemocnici zřizuje, po zveřejnění případu Veleva odvolala z funkce. Nařídila také mimořádnou kontrolu v nemocnici, která podle náměstka hejtmana pro zdravotnictví Vladimíra Novotného (SOC-DEM) skončí přibližně za měsíc. Ředitelem nemocnice se stal Alexander Filip, který byl před tím v nemocnici technickým náměstkem. Velev je podle Novotného v nemocnici stále na částečný úvazek zaměstnán jako lékař.

Rada Kraje Vysočina Veleva z funkce ředitele odvolala 22. února. 

Kolegové se za Veleva postavili 

Vyšetřování nechápeme. Za Lukášem Velevem plně stojíme, říkají kolegové odvolaného ředitele nemocnice

Rada Kraje Vysočina dnes dopoledne během svého mimořádného zasedání z funkce odvolala ředitele Nemocnice Jihlava Lukáše Veleva, kterého soud kvůli podezření z korupce poslal ve středu do vazby. Novým ředitelem bude technický náměstek nemocnice...

Za dnes již bývalého ředitele se zveřejněním prohlášení postavili zaměstnanci nemocnice. „Tak jak jej známe, nedovedeme si představit, že by se obohacoval na úkor nemocnice. Veškerá výběrová řízení na vybavení přístroji, léky a zdravotní pomůcky za celá léta jeho působení, probíhala transparentně dle zákona a pod kontrolou orgánů zřizovatele vždy ve prospěch nemocnice," stojí například v prohlášení, které jsme zveřejnili v plném znění. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Nemocnice Jihlava

Štítky ČR, nemocnice, kriminalita, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý ředitel jihlavské nemocnice Lukáš Velev obviněný v korupční kauze je propuštěný z vazby | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.