Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Méně pervitinu na Vysočině. Dva narkomani dávali drogu třeba za odvoz autem, hrozí jim 10 let za mřížemi

Nejen na Pelhřimovsku a Jihlavsku distribuovali dva muži pervitin. Dvojici nyní dopadla policie a oběma hrozí až desetiletý pobyt ve vězení.

Dva muži ve věku sedmadvacet a třicet let od loňského podzimu vyráběli a následně distribuovali pervitin. Doteď vyrobili přibližně 1,5 kilogramu drogy.

„Mladší z mužů pervitin, ale i marihuanu a extázi distribuoval v obci na Pelhřimovsku. Drogy si od něj zájemci koupili během loňského roku ve více než sto případech, popřípadě jim poskytl drogu zdarma za protislužbu, nejčastěji za odvoz autem. Třicetiletý muž ve více než deseti případech distribuoval pervitin nejčastěji na Telečsku,“ sdělila policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Obchody mužům minulý týden překazili kriminalisté. Při domovní prohlídce policisté zajistili předměty k výrobě drog, různé látky a finanční hotovost.

Policie muže zadržela, převezla je na policejní oddělení a následně do cely. Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař jejich trestní stíhání. „Zadržená dvojice byla obviněna ze spáchání zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Pavel Nováček, vedoucí oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, starší z mužů byl již v minulosti soudně trestán za majetkovou a drogovou trestnou činnost, za sebou má i nepodmíněný trest odnětí svobody a do března roku 2026 je ve zkušební době podmíněného trestu odnětí svobody. Trestní minulost má za sebou i mladší z dvojice. Oba jsou uživateli drog.

Mladší muž už je ve vězení, druhý je stíhaný na svobodě. „Za zvlášť závažný zločin lze uložit trest odnětí svobody až na deset let,“ vyčíslila Kroutilová.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky drogy, narkoman, dealer, pervitin, policie, Jihlavsko, Pelhřimovsko, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Méně pervitinu na Vysočině. Dva narkomani dávali drogu třeba za odvoz autem, hrozí jim 10 let za mřížemi | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.