Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jeden den, dva kraje, tři vloupání. Zloděje v Jihlavě dopadla policie, když z bytu vyskakoval oknem

Neúspěchem skončilo pro zloděje v Jihlavě vloupání do přízemního bytu na sídlišti. Policisté ho v minulém týdnu zadrželi ve chvíli, kdy chtěl vyskočit z okna.

„Na začátku minulého týdne přijali policisté ve večerních hodinách na tísňové lince oznámení o podezřelé situaci, která byla k vidění na jihlavském sídlišti. V jednom z potemnělých bytů se pohybovala osoba s baterkou. Na místo proto ihned vyjeli policisté. Při snaze utéct ještě vyskočil z okna, to už ale byly u domu hlídky a podezřelého muže policisté dopadli. S pouty na rukou směřoval na oddělení, kde byl umístěn do policejní cely,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté a kriminalisté během šetření zjistili, že muž využil při snaze vloupat se do bytu přístřešek nad vchodem, na který vylezl, a dostal se tak až k oknu bytu, jehož obyvatelé v tu dobu nebyli doma. Vnikl dovnitř a místnosti začal prohledávat.

Škoda za téměř 20 tisíc 

„Jeho jednání ale neuniklo pozornosti okolí a vzhledem k zákroku přivolaných policistů se muži nepodařilo nic odcizit. Škoda ale vznikla poškozením okna a zařízení, předběžně byla vyčíslena na necelých dvacet tisíc korun. Policisté dále prověřováním zjistili, že v lokalitě sídliště došlo ještě v jiném domě k pokusu o vloupání do bytu. Vypátrali a zajistili také osobní vozidlo, kterým podezřelý muž do města přijel. Automobil stál odstavený na parkovišti na ulici Brtnická,“ doplnila Kroutilová.

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání zadrženého. „Třicetiletý muž je obviněn z pokračujících přečinů krádeže, poškození cizí věci a porušování domovní svobody,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Ukázalo se, že třicetiletý zloděj se v jeden den pokusil nebo vloupal hned do tří objektů. Nejdříve odpoledne vnikl do rodinného domu na Břeclavsku. Uvnitř ukradl šperky. Při krádeži ho ale přistihl majitel domu, a zloděj proto z místa utekl. A pak se pro jistotu vydal do sousedního kraje – na Vysočinu.

„Náhodnou vedla jeho cesta do Jihlavy, kde ve večerních hodinách přišel do bytového domu, kde se snažil vloupat do bytu. Úspěšný ale nebyl, při pokusu o vypáčení dveří uslyšel z bytu hluk, a proto spěšně odešel. Konečná pro muže byla následující třetí krádež, při které ho policisté dopadli,“ dodává Kroutilová.

Až tři roky za mřížemi 

Případ kriminalisté dále vyšetřují. Za trestnou činnost mu lze uložit trest odnětí svobody až na tři roky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky vloupání, krádež, zloděj, byt, policie, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeden den, dva kraje, tři vloupání. Zloděje v Jihlavě dopadla policie, když z bytu vyskakoval oknem | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.