Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Konec rodinnému byznysu. Kriminálka v Brtnici zadržela dva příbuzné, kteří prodávali pervitin

Jihlavští kriminalisté mají na kontě úspěšný zásah, který odhalil další dealery pervitinu na Jihlavsku. Šlo o dva příbuzné, jeden z mužů už je ve vězení, druhý je stíhaný na svobodě.

Rodinný drogový byznys kriminalisté překazili v sobotu 23. března v Brtnici na Jihlavsku. Dvojice byla dopadená ve spolupráci jihlavských kriminalistů a speciální jednotky z Dukovan. „Prodat už zadržení muži nestihli kolem padesáti gramů drog, které převáželi ve vozidle Škoda Superb. Jejich auto policisté zastavili a oba muži skončili v cele. Jeden z nich si teprve vloni v létě odpykal trest odnětí svobody za předchozí drogový delikt, a s další trestnou činnosti tak začal krátce po svém propuštění,“ sdělila k případu policejní mluvčí Jana Kroutilová.


Kriminalisté našli v autě sáčky s krystalickou látkou 

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání obou zadržených mužů ve věku pětačtyřicet a devětačtyřicet let, oba jsou z Jihlavska. „Starší ze zadržených mužů je obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ řekl Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality s tím, že druhý muž je stíhán v souvislosti se spácháním přečinu.

Policie během zásahu prohlédla také vozidlo, kterým muži jeli. V něm našla sáčky s krystalickou látkou, té tam bylo zhruba 50 gramů.

Oba obvinění muži byli v minulosti již soudně trestáni a odpykali si i nepodmíněné tresty odnětí svobody. Mladší byl odsouzen vícekrát za různorodou trestnou činnost, brány věznice opustil teprve na konci loňského roku. „Devětačtyřicetiletý muž byl odsouzen za drogovou trestnou činnost k trestu odnětí svobody a vloni v létě byl podmíněně propuštěn se zkušební dobou až do roku 2029,“ dodává Kroutilová.


Kriminalisté našli v autě sáčky s krystalickou látkou 

Dealeři z Jihlavska jsou obviněni z toho, že společně jeli pro pervitin, který si převzali a vezli ho prodat do Jihlavy. Pervitin oba poskytovali dalším lidem.

„Obviněný devětačtyřicetiletý muž je stíhaný vazebně a policisté ho odvezli do věznice. Druhý muž byl po provedení nezbytných úkonů ze zadržení propuštěn a je stíhán na svobodě. Případ kriminalisté dále vyšetřují,“ říká Kroutilová s tím, že za zvlášť závažný zločin lze uložit trest odnětí svobody až na deset let, v případě přečinu hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky drogy, dealer, rodina, pervitin, zadržení, obchod, Brtnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Konec rodinnému byznysu. Kriminálka v Brtnici zadržela dva příbuzné, kteří prodávali pervitin | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.