Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policisté na Vysočině přispěli k záchraně života mladé ženy. Pomoc přišla ve chvíli, kdy už se dusila

Policisté na Vysočině hráli důležitou roli v záchraně života mladé ženy, která bydlí v Brně. Podle informací od policie má osmadvacetiletá žena osobní problémy a rozhodla se spáchat sebevraždu. Vše se odehrálo v pátek 1. března po 17. hodině.

To policisté z Vysočiny na lince 158 přijali oznámení od ženy, která chtěla od nich pomoci. Byla velmi rozrušená a plakala. Bála se totiž o svoji osmadvacetiletou dceru, která má osobní problémy, a proto chtěla spáchat sebevraždu.

„S dcerou se snažil ve stejnou dobu telefonicky udržovat kontakt její otec. Službu konající policista od volající ženy velmi obtížně postupně získal podrobné informace k místu, kde se dcera aktuálně nachází. Jednalo se o byt v bytovém domě v Brně. Policisté z Jihlavy proto okamžitě kontaktovali své kolegy na integrovaném operačním středisku Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje, kteří do bytu, kde se měla dívka nacházet, vyslali policejní hlídku,“ sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Dobrá zpráva pro rozrušenu maminku 

Na linku 158 znovu zavolala matka mladé ženy s tím, že si její dcera kolem krku uvázala provaz a dusí se. „A pokud jí někdo okamžitě nepomůže, tak bude pozdě. To už ale jihlavský operační důstojník mohl plačící a silně rozrušené ženě sdělit dobrou zprávu - že brněnská hlídka je na místě a policistům se dívku podařilo v poslední chvíli zachránit,“ dodala Čírtková.

Policisté na místo přivolali sanitku, jejíž posádka si mladou ženu převzala do své péče. „Oceňuji skvělou práci kolegy, který přijímal prvotní oznámení, protože dokázal od oznamovatelky získat všechny relevantní informace k tomu, aby kolegové z Brna mohli ženu rychle nalézt. V tomto případě se hrálo o čas a hovor s oznamovatelkou nebyl jednoduchý, vzhledem k tomu v jakém psychickém stavu aktuálně byla,“ uvedl Radek Jánský, vedoucí operačního odboru Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky policie, pomoc, záchrana, život, sebevražda, Vysočina, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na Vysočině přispěli k záchraně života mladé ženy. Pomoc přišla ve chvíli, kdy už se dusila | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.