Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ženu z Havlíčkova Brodu připravili falešní bankéři o půl milionu, dva z nich jsou cizinci. Už jsou ve vazbě

Ženu z Havlíčkova Brodu připravili falešní bankéři téměř o půl milionu korun. Vloni v listopadu jí telefonoval člověk, který se představil jako pracovník banky. Sdělil jí, že jsou peníze na jejím bankovním účtu v ohrožení a je potřeba je dát na bezpečný účet u společnosti sídlící v Praze. Podle policie šlo o skupinu čtyř pachatelů. Jsou ve vazbě a hrozí jim vězení až na deset let, sdělila policejní mluvčí Michaela Lébrová.

„Obviněni byli z legalizace výnosů z trestné činnosti a účasti na organizované skupině," uvedla mluvčí Michaela Lébrová. Ve skupině jsou dva cizinci, kteří dlouhodobě žijí v Česku.

Částku žena vybrala a vložila na účet virtuální měny. Dalších 700 tisíc korun jí policie zachránila, když ji znovu kontaktoval falešný bankéř. Řekl, že i tyto peníze je potřeba vložit na účet virtuální měny a že si pro ně přijede z Prahy asistent z bezpečnostního oddělení. Mezitím žena kontaktovala policii.

Policisté zadrželi devatenáctiletého muže, který měl peníze převzít, a sedmadvacetiletého řidiče. Zadržet se podařilo i zbývající dva členy skupiny, posledního, devatenáctiletého muže minulý týden.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Bartoš

Štítky podvod, bankéř, kriminalita, internet, Havlíčkův Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ženu z Havlíčkova Brodu připravili falešní bankéři o půl milionu, dva z nich jsou cizinci. Už jsou ve vazbě | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.