Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Řidič po smyku narazil do svodidel a značky, později nadýchal přes jedno promile. Nemá ani řidičák

Hned několika přehmatů se v pátek večer dopustil řidič, který se svým osobním vozidlem havaroval na Žďársku. Kromě toho, že dostal smyk a narazil do značky a svodidel, po nehodě nadýchal přes jedno promile alkoholu. Ukázal ose též, že nevlastní řidičák.

K dopravní nehodě došlo v pátek 1. prosince kolem půl jedenácté večer na silnici I/19 na Žďársku. Řidič s osobním vozidlem Škoda Octavia projížděl ve směru od obce Štěpánov nad Svratkou k obci Lesoňovice.

„Při projíždění levotočivou zatáčkou ve stoupání nepřizpůsobil rychlost jízdy a následně a přímém úseku komunikace dostal s vozidlem smyk, který nezvládl, přejel na pravý okraj komunikace a následně vpravo mimo komunikaci, kde narazil přední částí vozidla do směrového sloupku, kovových svodidel a svislé dopravní značky, které tím poškodil,“ sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob. U řidiče policisté provedli dechovou zkoušku na alkohol, která měla pozitivní výsledek – naměřená hodnota činila 1,25 promile alkoholu. Při opakovaných dechových zkouškách byl výsledek také pozitivní - 1,12 a 1,16 promile alkoholu. Řidiče policisté vyzvali, aby se podrobil odbornému lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu, kterému se podrobil ve zdravotnickém zařízení Nové Město na Moravě.

Při dopravní nehodě došlo ke hmotné škodě na vozidle na svodidlech, značce a směrovém sloupku ve výši zhruba 60 tisíc korun. Dalším šetřením na místě dopravní nehody bylo zjištěno, že muž, který vozidlo řídil, není držitelem řidičského oprávnění pro žádnou skupinu.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík | Zdroj Policie ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič po smyku narazil do svodidel a značky, později nadýchal přes jedno promile. Nemá ani řidičák | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.