Počasí dnes18 °C, zítra17 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

U Salavic se v neděli srazila dodávka s osobním autem. Viník nadýchal přes dvě promile

K vážné dopravní nehodě došlo v neděli podvečer mezi obcemi Salavice a Jezdovice. Řidič dodávky nepřizpůsobil svoji jízdu stavu komunikace a čelně se střetl s protijedoucím osobním autem. Výsledkem je šest zraněných, z toho tři těžce.

K nehodě došlo okolo 17. hodiny na silnici II/406 mezi obcemi Jezdovice a Salavice na Jihlavsku. Silnice byla v době nehody zcela neprůjezdná.

Řidič dodávkového vozidla Ford Transit projížděl po komunikaci ve směru od obce Jezdovice a jel směrem k obci Salavice. Nechoval se při jízdě dostatečně ohleduplně a ukázněně a nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu komunikace a svým schopnostem. Při projíždění pravotočivé zatáčky s vozidlem přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním automobilem značky Saab.

Kromě řidiče byli v dodávce ještě dva spolujedoucí. V osobním automobilu značky Saab v době dopravní nehody ještě cestovaly dvě spolujedoucí. Řidič dodávkového vozidla si způsobil těžká zranění, k ošetření a následné hospitalizaci do Nemocnice Jihlava byli převezeni také oba spolujedoucí.

V osobním automobilu došlo k těžkému zranění řidiče, který byl leteckou záchrannou službou převezen do nemocnice v Brně. Dále došlo k těžkému zranění spolujezdkyně a k lehkému zranění druhé spolujezdkyně. Obě ženy byly převezeny na ošetření a k následné hospitalizaci do jihlavské nemocnice.

U řidiče dodávkového vozidla byla na místě dopravní nehody provedena orientační dechová zkouška s pozitivním výsledkem 2,11 promile alkoholu v dechu. Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na vozidlech v celkové výši 330 tisíc korun. Na obou vozidlech byly užity zimní pneumatiky s předepsanou hloubkou dezénu. Policisté zadrželi řidiči dodávkového vozidla řidičský průkaz  a ve věci zahájili úkony trestního řízení. Další okolnosti nehody jsou předmětem šetření.

Foto Policie České republiky | Zdroj Policie České republiky

Štítky Salavice, automobil, Jezdovice, úraz, havárie, Saab, Lékárenský komplex Jihlava, okres Jihlava, Ford Transit, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Salavic se v neděli srazila dodávka s osobním autem. Viník nadýchal přes dvě promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.