Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Důvěřivý zákazník si na internetu objednal pneumatiky za 12 tisíc. Poslal peníze, zboží už ale nedostal

Jihlavští policisté se v uplynulých dnech zabývali dalším podvodem, k němuž došlo na jednom z webových portálů. Důvěřivý zákazník přišel o 12 tisíc korun. Měl zájem koupit si čtyři pneumatiky.

„Neznámý pachatel prostřednictvím internetového portálu pneuboost.cz nabízel pneumatiky. Poškozený si objednal čtyři pneumatiky značky Pirelli, za které následně zaplatil podle pokynů částku 12 400 korun. Tyto objednané a zaplacené pneumatiky však neobdržel a nemá zpět ani své peníze,“ uvedla k případu policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté v souvislosti s tímto případem apelují na veřejnost, aby lidé byli v předvánočním období obzvlášť opatrní. Určitě je dobré si před zasláním peněz firmě nebo dodavateli zjistit co nejvíce údajů o prodávajícím. K tomu je vhodné využít nějaký internetový vyhledávač a pročíst si zkušenosti od dalších lidí.

„Platbu předem provádějte pouze tehdy, jde-li o skutečně důvěryhodného obchodníka. Mezi obvyklé znaky možného podvodu patří v rámci písemné komunikace špatná jazyková úprava. Pamatujte si, že pokud se nabídka zdá příliš výhodná, tak se může jednat o podvod. Lidé si obvykle nečtou obchodní a smluvní podmínky a mnohdy se ve smlouvách zavazují k věcem, které je pak mohou nemile překvapit. Nicméně prověřit si předem toho, komu mám poslat peníze, zabere na internetu jen několik minut a může to ušetřit spoustu starostí a zachránit spoustu peněz,“ radí Dana Čírtková s tím, že pokud se stanete obětí podvodu, pak se ihned obraťte na policii ČR.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto RoamerDiary/pixabay

Štítky zákazník, internet, podvod, pneumatiky, policie, Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Po rozvratu v roce 89 kdy soudruzi soukmenovci převlékli kabáty a uniformy, rozdělili Československo, zhasli a rozkradli viz seriál Devadesátky včetně dokumentu, Příběh Kmotra-agentStB Mrázek zKolínska jakoRakušan, Šmejdi, Gangster ka, Sametoví vrazi, Ivánku kamaráde můžeš mluvit vylezli z kanálů, věznic, propojení černé ekonomiky s agenty, falešnými bendostudenty falešných práv a škol prodavačů danuschetitulů, zloději a zlodějky, překupníci dek, herbalajfů, hrnců, zázračných přístrojů, kryplomēn, panamách, pandorách, ziskovkách, energií, vody, cen všeho, třetinové mzdy, inflace, daně, zbrojení, válčení jen další způsob mafie jak okrádat Lidi o peníze za Práci. Recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bahna nevyhrabeme. Více píšu ve vláknech pod Komentáře, Glosy a další články.

Úterý, 21. listopadu 2023, 18:21Odpovědět

Jan Strapina

Dobře ti task kokote,internetvé prodeje,jedna velká sračka!!!!!!!!!

Pondělí, 20. listopadu 2023, 17:24Odpovědět

Libor Burian

Nasadit na vyhledání podvodníků umělou IQ ? Naštěstí máme ve vládě počítačové odborníky piráty. Více píšu ve vláknech diskusí, I pod článkem o demonstraci.

Pondělí, 27. listopadu 2023, 10:47Odpovědět

Důvěřivý zákazník si na internetu objednal pneumatiky za 12 tisíc. Poslal peníze, zboží už ale nedostal | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.