Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Víc než tisíc litrů neoznačeného alkoholu pro známé? Krajská celní správa je Moldavanovi na dálnici D1 zabavila

Více než tisíc litrů neoznačeného alkoholu objevila krajská celní správa ve vozidle, které po dálnici D1 řídil moldavský řidič. Zásilka, která měla údajně putovat až do Irska, z důvodu nezákonného převozu propadne, řidič se zase dočká zákonných poplatků a pokut.

V noci na středu 1. listopadu se celníkům v Kraji Vysočina podařilo zajistit 242 litrů lihovin a 958 litrů vína bez povinného označení a dokladů prokazujících původ zboží. „Kontrolovanou osobou na dálnici D1 byl moldavský řidič, který na dotaz hlídky odpověděl, že v dodávkovém vozidle žádný alkohol nepřepravuje,“ informuje tiskový mluvčí Celního úřadu pro Kraj Vysočina Richard Zeman.

V zavazadlovém prostoru ovšem bylo nalezeno několik krabic, ve kterých byly ukryty lihoviny a víno v PET lahvích a menší množství také ve spotřebitelském balení. Celkem se jednalo o 958,3 l vína a 242,4 l lihovin různých značek. Řidič uvedl, že zboží veze pro své známé z Moldavska do Irska a nemá k přepravovanému zboží žádné doklady. 

„Lihoviny i víno proto byly z důvodu nezákonného dovozu zajištěny a dojde k jejich propadnutí,“ uvedl Zeman. Řidiči budou vyměřeny zákonné poplatky a bude mu udělena pokuta za nakládání s neznačeným lihem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Kraj Vysočina | Zdroj Celní úřad pro Kraj Vysočina

Štítky alkohol, převoz, Celní úřad pro Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víc než tisíc litrů neoznačeného alkoholu pro známé? Krajská celní správa je Moldavanovi na dálnici D1 zabavila | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.