Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

S autem bez technické narazil do sloupu. Řidič nadýchal téměř dvě promile

Téměř dvě promile alkoholu nadýchal v neděli v Jihlavě třiadvacetiletý řidič, který narazil autem do lampy veřejného osvětlení. Při nehodě se zranil a musel být převezen do nemocnice. Policie během vyšetřování navíc zjistila, že auto nemá platnou technickou. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Nehoda se stala v Jihlavě v ulici S. K. Neumanna v neděli po půlnoci. Třiadvacetiletý řidič auta ford vyjel podle policie mimo silnici a narazil do lampy veřejného osvětlení. Při nárazu se zranil a musel být k ošetření převezen do jihlavské nemocnice. 

„Policisté místo nehody ohledali a zadokumentovali. U muže provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,7 promile alkoholu. Obdobnou hodnotu u něho ukázala také opakovaná zkouška," popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Způsobená škoda byla stanovena na šedesát tisíc korun. Policisté navíc zjistili, že havarované auto nemá platnou technickou prohlídku. „Řidiči zadrželi řidičský průkaz. Dále zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ a veškeré jeho související okolnosti prověřují," uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, nehoda, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S autem bez technické narazil do sloupu. Řidič nadýchal téměř dvě promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.