Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Opilý cizinec usedl za volant, ale neodjel. Neutekl ani policii, po zadržení nadýchal necelé tři promile

Usedl za volant, ale na cestu se nevydal. A to bylo dobře, protože potom nadýchal necelé tři promile alkoholu. Řeč je o cizinci, který v neděli večer před plánovanou jízdou po Jihlavě notně popil, ale nakonec mu klíčky ze zapalování vyndal oznamovatel, který o případu uvědomil policii.

K nebezpečné jízdě pod vlivem alkoholu se v Jihlavě schylovalo v neděli 23. července ve večerních hodinách. „Vzniklo podezření, že po Brněnské ulici pojede řidič s osobním vozidlem, který bezprostředně před jízdou požil alkoholické nápoje,“ informovala policejní mluvčí Dana Čírtková. Na místo proto vyjela nejbližší policejní hlídka.

Mezitím se oznamovateli podařilo muži zabránit v další jízdě tím, že řidiče při rozjíždění zastavil a poté vyndal vozidla klíčky, aby mu zamezil v dalším řízení. Následně podezřelý muž z auta rychle vystoupil a začal z místa utíkat, ale policisté ho dostihli a zadrželi.

Muž dechovou zkoušku odmítl, policisté ho proto zajistili k provedení dalších procesních úkonů a převezli ho na jihlavské obvodní oddělení. Tam s provedením dechové zkoušky souhlasil. Výsledek dechové zkoušky byl pozitivní – naměřená hodnota činila 2,96 promile alkoholu v dechu, podobný výsledek měla také opakovaná dechová zkouška - 2,84 promil.

Policisté proto třiatřicetiletého cizího státního příslušníka umístili na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. „Muž policistům při silniční kontrole nepředložil řidičský průkaz, proto mu nemohl být zadržen. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ doplnila Čírtková.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com | Zdroj Policie ČR

Štítky opilost, Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý cizinec usedl za volant, ale neodjel. Neutekl ani policii, po zadržení nadýchal necelé tři promile | Krimi | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.